© BELGA

Toby Alderweireld krijgt officiële waarschuwing na klaagzang over arbitrage

Toby Alderweireld (35) heeft een waarschuwing gekregen van het Bondsparket. De aanvoerder van Royal Antwerp FC had na de verloren thuiswedstrijd tegen Club Brugge te veel kritiek op de arbitrage, zo oordeelt de bondsinstantie.

havg

Alderweireld en Antwerp gingen op 5 mei tegen Club Brugge voor de zesde keer in zeven play-offwedstrijden onderuit en er moest de aanvoerder van de Great Old duidelijk iets van het hart. Eerst zei hij nog dat de arbitrage een mindere dag had tijdens de 1-2-nederlaag van Antwerp tegen Club. Maar daarmee was de kous niet af.

“Het niveau van de scheidsrechters in deze play-offs is echt dramatisch”, ging Alderweireld verder. “Ik zeg dit misschien in de emotie, en ze mogen mij hiervoor straffen, maar ik ben er helemaal klaar mee. Natuurlijk kijk ik dit door een Antwerp-bril, maar elke beslissing was tegen ons.”

Ook Blessin kreeg al waarschuwing

Een straf krijgt Alderweireld dus niet. “De heer Alderweireld ontving een waarschuwing van het Bondsparket (wegens uitlatingen in de pers)”, klonk het maandag in een persbericht. Bij herhaling zal het Bondsparket wellicht wel actie ondernemen door de speler te schorsen en/of een geldboete te geven.

Onlangs kreeg Union-coach Alexander Blessin ook een waarschuwing, omdat hij de integriteit van de scheidsrechter en de Video Assistant Referee (VAR) in twijfel trok.

© BELGA

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer