© RR, stadion

Tom Coninx (49) en Italiaanse vrouw Luigia Gava (30) verwelkomen dochtertje Aura: “Ze houdt mij jong”

Tom Coninx (49) en zijn Italiaanse vrouw Luigia Gava (30) zijn de trotse ouders geworden van een dochtertje Aura, wat lichte zeebries betekent. Het kindje zag op 9 april het levenslicht. “Wij zitten elke dag met grote ogen naar haar te kijken hoe wonderlijk ze is”, glundert de voormalige sportverslaggever. Het koppel heeft samen al een zoontje Paolo (2). Coninx had al twee kinderen uit een eerdere relatie, Lola (16) en Arthur (13).

Wouter van Biezen

“We zijn allemaal heel blij dat we een nieuw, jong leven hebben kunnen introduceren in de familie. Het is super, magnifiek. Ik hoop dat ze een lang en mooi leven zal hebben”, vertelt een apetrotse papa wanneer we hem feliciteren. “Aura is geboren in Napoli en zal net als broerlief Paolo zowel de Italiaanse als Belgische nationaliteit hebben.”

“Het is heel speciaal. De baby slaapt nog heel veel, wij iets minder”, lacht Coninx. “Het zijn korte nachten. Iedereen die net ouder wordt, zal dit herkennen.”

En voor de mensen die zich zorgen maken: “Er worden pampers ververst en melk gegeven zoals elke vader en moeder dat doen”, knipoogt hij naar de heisa die begin dit jaar ontstond rond enkele uitspraken die hij in een interview deed over vaderschap.

© RR

Unieke mix

De kleine spruit stelt het goed, laat Coninx weten. “Het zorgt voor een leuke sfeer, ook voor mijn twee andere kinderen, Lola en Arthur. We vinden het geweldig om zo’n nieuw leven te zien. Niemand kan zich nog herinneren dat wij ooit ook zo klein geweest zijn. Het is onvoorstelbaar om te zien hoe zo’n baby elke dag verandert. Wij zitten elke dag met grote ogen naar haar te kijken hoe wonderlijk ze is. Het is formidabel om dat als familie te ervaren.”

Vooral de unieke, Italiaans-Belgische mix vindt Coninx geweldig, alsook de niet alledaagse gezinssituatie waarin de gewezen sportjournalist is terechtgekomen. “Het is zeer verrijkend om voor een baby'tje te zorgen wanneer je ook nog oudere kinderen in huis hebt rondlopen. En ook de kleine broer die nog maar twee jaar is, is echt top”, kan hij zijn geluk niet op.

Paolo heeft er een klein zusje bij.© RR

Siësta’s houden

Voor Coninx, die binnenkort 50 kaarsjes uitblaast, breekt met de geboorte van zijn wondertje een bijzondere levensfase aan. “Als oudere man van bijna vijftig is het dag na dag enorm genieten om die jongere garde rondom jou te hebben, die zich overigens volledig over hun kleine zusje ontfermt.”

De leeftijd begint wel parten te spelen om de opvoeding van een pasgeborene te bolwerken, geeft Coninx toe. Al heeft hij daar naar eigen zeggen de ideale oplossingen voor gevonden. “Van tijd tot tijd doe ik een siësta om een beetje te recupereren van de soms veel te korte nachten.”

En dat mag je gerust letterlijk nemen, verzekert Coninx. “Je moet toch rekenen dat je een paar keer opstaat om de papfles te vullen, Aura eten te geven, enzovoort. Maar wat er ook gebeurt: elke dag sta ik om 7u op om voor de andere kids die naar school moeten te zorgen. En onmiddellijk erna spring ik in mijn loopschoenen om dan een uurtje te hardlopen. Ik denk dat sporten, niet alleen joggen maar ook zwemmen of wandelen, in combinatie met die jonge energie hier in huis, een mens jong houdt. Dat helpt mij enorm”, geeft hij nog mee aan toekomstige jonge ouders.

Aura geniet volop van een dutje onder de Napolitaanse zon.© RR

© RR

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer