GEMEENTERAAD

GEMEENTERAAD. Ook Alken heeft nu sterrenregister voor stilgeboren kindjes

Alken
Meerderheid: N-VA (11), Groen (3)Oppositie: Open VLD (6), cd&v (1)

Oprichting Alkens sterrenregister: Het verlies van een kindje kort voor of na de geboorte is een hartverscheurende ervaring voor ouders. De aangifte van een stilgeboren kindje is wettelijk verplicht vanaf een zwangerschapsduur van 180 dagen. De gemeente opent daarom een sterrenregister. Daar kunnen alle stilgeboren kindjes symbolisch in geregistreerd worden, ongeacht de duur van de zwangerschap.

Asbestgevaar: Om na een een brand of een storm snel te kunnen ingrijpen bij een vermoedelijke asbestverspreiding, werd er binnen de drie hulpverleningszones van de provincie Limburg overeengekomen om hiervoor een raamovereenkomst af te sluiten. Het gaat over het aanstellen van een asbestdeskundige en een asbestsaneerder. De gemeente treedt toe tot deze aankoopcentrale om zo een snelle tussenkomst te kunnen garanderen.

Fietspad Klinkstraat-Bekstraat: De raad keurt de koop-verkoopovereenkomsten van de gemeente met de eigenaars goed. Het gaat om diverse stukjes grond. Er werd een laatste schriftelijk aanbod gedaan om die te verwerven zodat het fietspad gerealiseerd kan worden. Na verschillende pogingen is de gemeente Alken erin geslaagd om met alle eigenaren van de in te nemen gronden een overeenkomst te bereiken. De raad keurde de koop-verkoopbeloftes goed. (rudc)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer