© AFP

Iran opent onderzoek naar helikoptercrash, president Raisi wordt in thuisstad Mashad begraven

De stafchef van het Iraanse leger, Mohammad Bagheri, heeft maandag een onderzoek bevolen naar de oorzaak van de helikoptercrash waarbij onder meer president Ebrahim Raisi omkwam. Dat meldt persbureau Isna.

wver
Bron: BELGA

Bagheri heeft “een hooggeplaatste commissie” gevraagd om het onderzoek te voeren. Bij de crash kwamen behalve de president ook de minister van Buitenlandse Zaken, Hossein Amir-Abdollahian, en zeven anderen, om. 

Zondag werd duidelijk dat er een ongeluk had plaatsgevonden met de helikopter waarmee Raisi en Amir-Abdollahian terugreisden van een werkbezoek aan de grens met Azerbeidzjan. Het duurde lang voordat reddingswerkers het wrak konden bereiken. Volgens Iraanse staatsmedia is de helikopter, in moeilijke weersomstandigheden, tegen een bergtop gevlogen en was er “geen teken van leven”. Bij het helikopterongeluk zondag kwamen ook zeven andere inzittenden om het leven.

LEES OOK. Wat is er gebeurd? En hoe moet het nu verder? Dit weten we al over helikoptercrash waarbij Iraanse president omkwam

Herdenkingsdiensten

Dinsdag worden dinsdag herdenkingsdiensten gehouden voor president Ebrahim Raisi en minister van Buitenlandse Zaken Hossein Amir-Abdollahian, melden Iraanse nieuwsagentschappen.

In de ochtend wordt een ceremonie gehouden in de noordwestelijke stad Tabriz, gevolgd door een ceremonie in de religieuze pelgrimsstad Qom. Het is nog niet bekend wanneer de begrafenissen zijn. Raisi zal in zijn thuisstad Mashad worden begraven.

© EPA-EFE

© via REUTERS

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER