Direct naar artikelinhoud
Gent

Meisje komt om bij fietsongeval in Gent

.Beeld Wouter Spillebeen

Een tiener is deze ochtend verongelukt bij een ongeval in Gent. Het meisje kwam onder een truck terecht en stierf ter plekke.

Een fietsster die op de Antwerpsesteenweg reed in Oostakker in de richting van Lochristi, is deze voormiddag dodelijk aangereden door een trekker, een vrachtwagen zonder lading. De bestuurder wilde rechts de Orchideestraat inrijden toen de fietsster vermoedelijk op het fietspad reed. Eerder werd gesteld dat het mogelijk om een dodehoekongeval ging. Dat was volgens het parket Oost-Vlaanderen niet het geval.

Het parket heeft een verkeersdeskundige aangesteld om de omstandigheden van het ongeval te onderzoeken. Parketwoordvoerster An Schoonjans: "Volgens de eerste vaststellingen van de verkeersdeskundige had de vrachtwagenchauffeur het meisje op de fiets moeten kunnen zien of opmerken. Het meisje van 16 reed volledig reglementair op het fietspad." De fietser reed rechtdoor terwijl de vrachtwagenbestuurder rechts wou afslaan. Het rijbewijs van de vrachtwagenchauffeur is ingetrokken. Het gaat om een 51-jarige man.

Voor het meisje kwam alle hulp te laat. De identiteit van het slachtoffer wordt nog niet vrijgegeven omdat de familie op de hoogte moet gebracht worden. 

Het kruispunt, dat vlak aan de op- en afrit van de R4 ligt, staat bekend omdat er veel onduidelijkheid is bij bestuurders over de voorrangsregels.