Een wereld vol ziedende zombies en een mirakel uit Italië

© *

Elke avond selecteren voor jou de interessantste programma's op televisie. Maar als je daar je gading niet vindt, raden we ook series op Netflix en Telenet Play aan.

boj

Panne op de Noordzee

Het kan al eens tegen zitten op de Noordzee, zo ondervindt Arnout Hauben vanavond. Hauben en zijn ploeg zetten in hun verrassende reis rond de ons op het eerste gezicht zo vertrouwde Noordzee koers richting Noorwegen. Ze zijn van plan een Noorse fjord in te duiken waar enkele Noren wonen die nog als echte Vikingen leven. Daar geraken blijkt evenwel niet zo eenvoudig want al spoedig na hun vertrek van de Shetland Eilanden valt hun oude vissersboot in panne. Maar als de nood het hoogst is, is de BBC nabij.

Rond de Noordzee 20.40 uur Eén

Tarara voor Levenslijn

Terwijl Ricky Bolsens (Koen De Graeve) probeert in de ontwenningskliniek van zijn verslaving aan drugs en alcohol af te raken, maakt iedereen zich op voor De 24 Uur van Tarara ten voordele van Levenslijn. Bij afwezigheid van Ricky moet Jean Van Hoof (Peter Van den Begin) evenwel opnieuw worden opgetrommeld. Dat belooft voor spanningen te zorgen, zeker wanneer ook kleedster Babs (Lauren Versnick) aan de show deelneemt.

Studio Tarara VTM 20.35 uur

Mirakel uit Italië

Niccolò Ammaniti is een van Italiës belangrijkste schrijvers en wanneer zo’n man zich aan het schrijven én regisseren van een tv-serie zet, dan mag je iets speciaals verwachten. In deze reeks ontdekt de politie bij een inval een plastic madonnabeeldje. Niets speciaals, ware het niet dat de madonna tranen van bloed huilt. En nog niet zo’n klein beetje, het beeld lekt zo’n negen liter per dag. Wat daar achter zit, ontdekt u de komende maand in The miracle (Il miracolo), elke dinsdagavond.

The miracle Canvas 23.10 uur

Ziedende zombies

Danny Boyle, u welbekend van Trainspotting, die een horrorfolm draait: dat moet een buitenbeetje zijn. Reken maar, want wanneer dierenrechtenactivisten proberen mishandelde chimpansees te bevrijden, wordt een van hen gebeten. En dat heeft grote gevolgen. Het beest is immers besmet met een virus dat vreselijke woede-aanvallen veroorzaakt. 28 dagen later wordt duidelijk hoe groot de catastrofe wel is. De wereld is plots bevolkt met ziedende zombies.

28 days later Q2 22.25 uur

Netflix en co

Nog niets gevonden waar je zin in hebt? Dan kan onze bingewatcher Jo De Ruyck de serie The disappearance of Maddie McCann aanbevelen, die je sinds deze week in het Netflix-aanbod vindt.

De tijd dat documentaires in een uurtje afgehaspeld werden is voorbij. Op Netflix duurt een docu nu makkelijk acht uur, verdeeld over evenveel afleveringen. De reeks waarvoor we u warm willen maken, gaat dan ook over een de meest geruchtmakende verdwijningszaken van de jongste jaren: Maddie McCann verdween in 2007 op driejarige leeftijd in Portugal. Haar ouders, Kate en Gerry waren daar met vakantie, samen met een enkele vrienden. Op een avond lieten ze hun kinderen, onder wie ook Maddie, alleen in hun kamer terwijl ze aan de overkant van hun vakantieverblijf iets gingen eten. Om het half uur ging een van de ouders checken of alles in orde was met de kinderen… tot ze plots vaststelden dat Maddie niet meer in haar bedje lag. De documentaire schetst het onderzoek dat de afgelopen zo’n beetje alle kanten op schoot. Eerst was er de weinig professionele aanpak van de Portugese politie, dan de behulpzame buurman die als verdacht werd aangeduid en toen er na weken nog altijd geen schot in het onderzoek kwam, verschoven de verdenkingen richting Kate en Gerry zelf. Uiteindelijk dook er zelfs een speurder van de familie zelf op die een merkwaardige theorie ontwikkelde: Maddie zou nog leven, maar in handen zijn van mensensmokkelaars. The disappearance of Madeleine McCann laat zich bekijken als de thriller die verdwijningszaak ook is. Helaas eentje zonder happy end. Voorlopig toch, want na 12 jaar loopt het onderzoek nog altijd. En blijven de ouders hopen.

The disappearance of Maddie McCann Netflix Beschikbaar

ook nieuw

Billions 4, vanaf 21 maart op Telenet PlayFan van een robbertje financieel armworstelen? Zet je dan alvast schrapt voor Billions 4. Emmy en Golden Globe-winnaars Paul Giamatti en Damian Lewis schitteren in dit complexe drama over de machtsstructuren en de politieke spelletjes van de high finance-wereld in New York. Billions is actueler dan ooit met Giamatti die als sluwe districtsrechter van New York de handen in elkaar slaat met de ‘hedge fund’-koning Bobby ‘Axe’ Axelrod. Waren ze ooit rivalen dan nemen ze het nu op tegen gemeenschappelijke vijanden, zoals daar zijn Grigor Andolov, een rol van John Malkovich.

Deadpool 2, nu op Telenet Play MoreOmdat superhelden niet altijd zo serieus moeten worden genomen, is er Deadpool, de ‘bad ass’ onder de super heros. In zijn tweede grofgebekte avontuur krijgt onze spandex-held te maken met Cable, een cyborgsoldaat uit de toekomst. Dat zorgt niet alleen voor actie, ook voor knettergekke situaties, hilarische dialogen en lekker veel verwijzingen naar de popcultuur. En voor de fans van Céline Dion: zij zingt de titelsong.

Keuze van de redactie

Video