© Vier

Hoe Marc-Marie zijn eigen telefoonnummer publiek maakte en de nieuwkomer grappiger was dan de jury in ‘De Slimste Mens’

Nederlander Chris Van der Ende deed vandaag zijn intrede in ‘De Slimste Mens’. Hij was een beetje bang van “die twee rooie gasten” maar daar was weinig van te merken. De comedian zorgde er wel meteen voor dat ‘De Slimste Mens’ vanavond heerlijke tv was.

nkdr

Wie is de nieuwkomer?

Nieuwkomer van de dag is de Nederlandse comedian met Braziliaanse roots Chris Van der Ende. Of hij hoopt toch dat hij Braziliaanse roots heeft: “Ik ben geadopteerd en ik kan niet dansen, niet voetballen,... Ik ben blank vanbinnen. Ja, als ik boos word, ga ik brieven schrijven.” Of hij kans maakt om de slimste mens te worden? “Nee natuurlijk niet, ik weet niet hoe jullie me hier binnengehaald hebben. Het is nog een wonder dat ik hier ben!”

Hij voelt zich ook een beetje bedreigd door Linde en Thibault. “Die twee rooie gasten maken me kapot man. Ik voel me ook net alsof ik in een grap zit: twee rooie gasten en een neger”, lacht hij.

Wie zit er in de jury?

Ook vandaag zien we Marc-Marie Huijbregts in de jury, vergezeld door Bart Cannaerts. Die eerste begint meteen te lachen met de fixatie van Erik op het gespierde lichaam van Chris Van der Ende die op anderhalf jaar tijd kilo verloor. Waarop Erik bekent: “Ik zie dat graag.”

Waarop Bart Cannaerts inpikt met: “Ik heb ooit gehoord dat Romelu Lukaku ooit zes kilo is kwijtgeraakt op één dag. Toen ze hem besneden hebben.” - “Kan je nagaan hoe ik het heb gedaan”, dient Chris hem snel van antwoord.

© Vier

Welke bekentenis hadden we niet zien aankomen?

Marc-Marie Huijbregts is erin geslaagd zijn eigen nummer openbaar te maken op Twitter, waardoor hij nu - sorry fans - van nummer veranderd is. Het gebeurde allemaal toen hij probeerde zijn tv te installeren en dat niet lukte. Dus besloot hij op Twitter om hulp te vragen. “Privé had ik gezegd: “Er moet een monteur komen”, maar dan reageerden ze niet. Dus heb ik het publiek nog eens gevraagd, dan reageren ze altijd heel snel.” Die reactie kwam ook heel snel, en het bedrijf vroeg hem of hij te bereiken was, natuurlijk wel gewoon openbaar op Twitter. Waarop Marc-Marie zijn telefoonnummer domweg openbaar op Twitter plaatste. “Ja, dat was heel dom.”

Marc-Marie vertelt verder nog hoe hij met de auto terechtkwam in een zwerm spreeuwen. Geen al te aangename ervaring, zo blijkt. Al is het relaas van de man zoals gewoonlijk mateloos amusant.

Wat was de flauwste mop?

Na een eerdere discussie over wat je moet doen wanneer je een dier tegenkomt op de weg, en waaruit bleek dat wordt aangeraden om over kleine dieren heen te rijden, gaat de quiz zijn normale gangetje. Wanneer het gesprek later terechtkomt bij de gelijkenis tussen Chris en Bruno Mars, komt Marc-Marie er even op terug: “Maar hij is wel veel kleiner volgens mij, Bruno Mars. Hij is heel klein, je moet gewoon doorrijden volgens mij.”

Wie mag er zich voor minstens één dag De Slimste Mens Ter Wereld noemen?

Linde Merckpoel kroont zich voor de tweede dag op rij tot ‘Slimste Mens ter Wereld voor één dag’. Op het nippertje, want als Thibault nog één juist antwoord gegeven had, dan zou hij de aflevering gewonnen hebben. “Amai, ben ik blij dat gij daar niet kon opkomen”, aldus Linde. “Ik wist het ook, maar ik had er ook totaal niet opgekomen”, gaat ze verder.

Hoe verliep de finale?

Al vanaf het begin was het duidelijk dat Thibault de sterkere deelnemer was in het finalespel. Om te beginnen had hij natuurlijk al een relatief grote voorsprong op Chris, maar hij wist ook stelselmatig meer goede antwoorden te geven. Wanneer de stand 6 seconden voor Chris wordt en 228 voor Thibault, grapt de eerste nog voor de laatste vraag: “Ik ga alvast de auto starten denk ik.” Niet verrassend wint Thibault het finalespel.

Wie zien we morgen?

Drumster Isolde Lasoen zal woensdag voor het eerst aan ‘De Slimste Mens’ meedoen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer