Koeriers geherkwalificeerd als loontrekkende: Uber gaat in beroep

© BELGAIMAGE

Uber zal in beroep gaan tegen de beslissing van de Commissie ter regeling van de Arbeidsrelatie (CAR) waardoor drie Uber Eats-bezorgers geherkwalificeerd moeten worden als loontrekkenden. Dat meldt het bedrijf vrijdag. De arbeidsrechtbank zal zich over de zaak moeten uitspreken.

mtm
Bron: BELGA

In december 2023 vroegen drie koeriers van Uber Eats aan de commissie of de eis van het platform om zich in te schrijven als zelfstandige wel conform de wet was en of “deze activiteit niet eerder als loontrekkende moest worden uitgeoefend”. 

De commissie oordeelde dat de vrijheid van de bezorgers zeer relatief is en beval dat ze als loontrekkende moesten worden geherkwalificeerd.

“We betreuren deze uitkomst die gebaseerd is op de individuele omstandigheden van drie individuen en alleen op hen van toepassing is”, reageert het Amerikaanse miljardenbedrijf. “Duizenden onafhankelijke koeriers kiezen voor onze app vanwege de flexibiliteit om zelf te bepalen of, wanneer en waar ze willen werken. We zullen tegen deze beslissing in beroep gaan”, aldus een woordvoerder.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen