Weg vrijgemaakt na verkeerschaos door wateroverlast

Op de E40 was er vanmorgen veel hinder door de zware regenval. Ter hoogte van Bertem waren een tijdlang drie rijstroken versperd door wateroverlast. De weg is ondertussen vrijgemaakt.

adm

Voor de meest actuele verkeersinformatie: ga naar www.verkeerscentrum.be

De hevige regen heeft de ochtendspits danig in de war gestuurd. Door het overtollige water waren op de E40 ter hoogte van Bertem in de richting van de hoofdstad op een bepaald moment drie rijstroken afgesloten. 'Er ligt een plas van 200 meter lang. De hulpdiensten zijn ter plaatse om de plas weg te pompen', zei Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum vanmorgen.

‘Ook automobilisten die via de E313 uit Limburg komen, kunnen maar moeilijk invoegen op de E40 en staan een uur aan te schuiven. We raden de mensen aan om te rijden via Antwerpen.’

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

240 kilometer file

Ook in de rest van Vlaanderen leidde de hevige regenval tot hinder. ‘Op de piek van ochtendspits hadden we 240 kilometer op de Vlaams snelwegen. Dat is veel, normaal zitten we op een werkdag aan 160 kilometer’, zei Bruyninckx.