© BELGA

Twee jaar cel voor Deurnenaar die designer drugs ‘flakka’ en ‘miauw miauw’ verkocht

Een veertiger uit Deurne is veroordeeld tot twee jaar cel omdat hij vanuit zijn woning verschillende soorten drugs verkocht. Dirk V.H. dealde onder meer designer drugs zoals ‘flakka’ en ‘miauw miauw’.

De 41-jarige Dirk V.H. kwam in het beeld bij de politie toen de speurders in november 2023 de gsm van een druggebruikster. Daaruit bleek dat V.H. in september 2023 alfa-PIHP, beter bekend als ‘flakka’, aan haar verkocht, of voor haar regelde. 

Enkele weken later werd in een werftoilet in Stabroek een koppel druggebruikers aangetroffen, met een paar gram ketamine en heroïne op zak. Een van hen bleek de gsm van Dirk V.H. bij zich te hebben, daaruit bleek dat V.H. verschillende maanden allerlei drugs verkocht had. Bekende producten zoals cannabis, speed en cocaïne maar ook nieuwe designer drugs zoals ‘flakka’ en 4-MMC, ook wel ‘miauw miauw’ of ‘mefi’ genoemd. De uitlezing van die gsm leerde ook dat V.H. anderen inschakelde om drugs te leveren.

Bij huiszoekingen in de woning van V.H. in Deurne-Zuid vond de politie verschillende soorten drugs en attributen die wezen op druggebruik. Zelf bekende hij dat hij drugs verkocht maar hij zei geen verkoopsvoorraaden te hebben liggen. Hij had drugs ‘gefixt’ voor andere personen die bij hem over de vloer kwamen om te gebruiken, maar hij had er naar eigen zeggen niets aan verdiend.

V.H. werd in het verleden al veroordeeld, vorig jaar kreeg hij van de rechtbank een laatste kans, in de vorm van probatie-uitstel. Hij moest onder meer zijn drugsprobleem aanpakken. Dat lukte een tijd maar uiteindelijk herviel hij in zijn drugsproblematiek. De verdediging mikte op een residentiële opname maar de rechtbank vindt een effectieve straf het meest gepast. V.H. werd veroordeeld tot twee jaar cel en een boete van 8.000 euro.(sare)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Rechtbank Antwerpen