© evdw

Werken Essensteenweg Nieuwmoer op schema

De wegenwerken op de Essensteenweg en de omliggende straten liggen op schema.

Erik Vandewalle

De gemeente Kalmthout legt er, samen met Rio-Link en het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV), een nieuw fietspad en riolering aan.

Regen en sneeuw legden de werken geregeld stil. Nu het droger is, startte de aannemer met de verdere aanleg van de fietspaden. Volgens de huidige planning raken de fietspaden klaar net na de krokusvakantie. Tot dan kan je die fietspaden niet gebruiken. Na de fietspaden worden de bomen aangeplant en de verlichting geïnstalleerd. Als het voldoende warm en droog is, wordt de definitieve afwerkingslaag op het wegdek aangebracht.

Na de aanleg van het fietspad op Wuustwezelsteenweg in 2016, komt er zo vanaf het voorjaar 2018 langs Essensteenweg een volwaardig fietspad. Van Nieuwmoer-Dorp tot aan de voetbalterreinen zijn er dan twee enkelrichtingsfietspaden. Buiten de bebouwde kom is er een vrijliggend tweerichtingsfietspad naast de rijbaan aangelegd tot in Essen. Ter hoogte van de voetbalterreinen komt een middengeleider op de weg. Die moet het verkeer afremmen en een veilige oversteek mogelijk maken. Info : www.rio-link.be en openbare.werken@kalmthout.be of 03.620.22.41

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER