Brian Schouren (4) speelde van 2015 tot 2020 voor Achel.© Dick Demey

Volleybal Nationale 2 heren A

Genk ruikt de titel, Schouren is eerste versterking voor volgend seizoen

Genk -

Is Genk volgend seizoen de vervanger van Hasselt in nationale 1? Een thuisoverwinning tegen Waremme B scheidt KVC van titel en promotie.

De voorlaatste speeldag van vorig weekend kondigde zich als beslissend aan. Maar Genk won zaterdag knap de topper bij Zoersel (0-3) en zag leider Guibertin B een dag later met 2-3 verliezen bij Esneux. En zo stond Genk na weken achtervolgen plots weer op kop.

“Ik had rekening gehouden met die nederlaag van Guibertin”, weet T1 Kris Vanrusselt. “In de heenronde hadden ze ook al van Esneux verloren. Met een reeks vlotte zeges zijn wij de druk blijven opvoeren en dat heeft op de valreep vruchten afgeworpen. We starten zaterdag met één punt voorsprong op Guibertin. We gaan niet rekenen: winnen tegen Waremme en we zijn kampioen. Die titel zou een bekroning zijn van een fantastisch seizoen, dat werd gestart met drie doelstellingen: een plaats in de achtste finales van de Belgische beker, eindwinst in de Limburgse beker en de titel in tweede nationale. Twee van die drie objectieven konden we al afvinken, drie op drie zou fantastisch zijn.”

Nog dit: de eerste inkomende Genkse transfer voor volgend seizoen is Brian Schouren. De 33-jarige Nederlander kan zowel als opposite als receptie-hoek uit de voeten en speelde van 2015 tot 2020 voor Tectum Achel. (rkb)

Genk-Waremme B: zaterdag 20.30 uur

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer