© BELGA

Brian Riemer kan opnieuw lachen, maar heeft ook slecht nieuws: “Amuzu kan nog geen drie wedstrijden op rij starten”

Het goeie nieuws: Brian Riemer heeft zijn glimlach na de match op KRC Genk (2-1) teruggevonden. Het slechte: de Deen zal voor de dubbele confrontatie met Cercle Brugge opnieuw aan zijn elftal moeten sleutelen. “Mario Stroeykens kan ook op de positie van Thorgan Hazard spelen.”

Het contrast tussen Brian Riemer na de nederlaag op KRC Genk en die op zijn persconferentie voor de dubbele confrontatie met Cercle Brugge kon niet groter zijn. “Ik was niet boos op jullie”, lachte de Deen. “Wel op mijn spelers en een paar andere mensen. Jullie en de fans willen emoties in de play-offs. Wel, die hebben jullie gekregen. We dachten dat we een punt te pakken hadden, dat in de laatste minuut zien afgepakt worden door de tegenstander is niet leuk. Daar word je niet gelukkig van. Over de arbitrage ga ik niet meer te veel zeggen.”

“We missen Yari”

Riemer beseft dat de wedstrijden tegen Cercle cruciaal worden. “Als we iets willen bereiken, weten we wat daarin het doel moet zijn.” De T1 van Anderlecht zal het wel nog steeds zonder Yari Verschaeren moeten doen. “We missen Yari. Hij verliest nooit een bal en zorgt op die manier voor rust. Zeker in wedstrijden waarin de intensiteit zo hoog is, is dat belangrijk. Maar we willen geen risico’s nemen met hem. Morgen gaat hij opnieuw onder de scan. Die zal hopelijk meer vertellen.”

Francis Amuzu begon tegen KRC Genk in de basis als vervanger van Thorgan Hazard, maar Ciske zal minstens één van de twee matchen tegen Cercle op de bank starten. “Francis is nog niet klaar om drie wedstrijden op rij te beginnen”, legde Riemer uit. “Mario (Stroeykens, red.) heeft tegen Cercle al als winger gespeeld, hij is dus ook een optie op die positie. Ik wil Francis uiteraard zo vaak mogelijk gebruiken, maar ik moet hem ook beschermen. We hebben hem volgend seizoen ook nog nodig. Francis heeft trouwens al laten zien dat hij soms nog beter is als invaller dan als basisspeler. Het hoeft dus niet per se slecht nieuws te zijn voor ons als hij op de bank begint.” (YB)

© Isosport

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer