© ATV

Reuzenloop maakt zich op voor recordeditie: “We maken Tomorrowland-toestanden mee”

Borgerhout -

Lopen is razend populair, en daar plukken ze ook in Borgerhout de vruchten van. Zo’n 2.000 mensen schreven zich voorlopig al in voor de Reuzenloop. Dat is bijna een verdubbeling tegenover vorig jaar. “We maken Tomorrowland-toestanden mee”, klinkt het.

lava

Op zondag 5 mei palmt de Reuzenloop het district Borgerhout opnieuw in. Jong en oud loopt of wandelt 5 of 10 kilometer langs een reeks opvallende locaties zoals het Stuivenbergziekenhuis, De Roma of de Turkse moskee.

LEES OOK. ‘De sympathiekste loop van ’t stad’ is terug: Reuzenloop trekt voor twaalfde keer langs opvallende locaties in Borgerhout

Zo’n 2.000 sportievelingen trekken hun loop- of wandelschoenen aan. “Een record”, stelt Steve Faes van Sportantenne Borgerhout. “Ons vorige record dateert van 2023, toen er 1.200 lopers deelnamen.”

“We maken Tomorrowland-toestanden mee”, grapt Steve. “De wave van de 10 kilometer is helemaal volzet. Voor de 5 kilometer zijn er wel nog plaatsen, net als voor de Kidsrun. Voor beide onderdelen kunnen deelnemers zich de dag zelf nog inschrijven.”

Wie 10 kilometer ambieerde, moet hopen op annuleringen. “Alle deelnemers kregen onlangs een mail met de vraag om hun deelname te annuleren als ze niet van plan zijn om te komen. Ondertussen schreven een tiental deelnemers zich uit. Hun plaatsen werden meteen ingevuld. De vraag is ontzettend groot.”

De online voorinschrijvingen voor de 5 kilometer of de Kidsrun lopen nog dinsdag 30 april om 12 uur.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Bekijk meer ATV