“De voorbije weken vertoefde ik in Spanje, waarbij ik op verschillende locaties een stage inlaste”, zegt De Jong.© Geert De Rycke

Wielrennen Vrouwen Vuelta

Thalita de Jong heeft zich een maand kunnen opladen voor de Vuelta: “En die is belangrijk in functie van de Tour”

Ninove -

Na een geslaagd voorjaar wil Thalita de Jong (30) vanaf zondag in de Ronde van Spanje een mooi vervolg breien aan haar seizoen. En er is meer. Sinds woensdag weet de Ninoofse dat ze met Lotto-Dstny Ladies in augustus ook mag starten in de Tour. Mooie vooruitzichten voor De Jong.

Geert Stevens

Na haar vijftiende plaats in de Ronde van Vlaanderen staat Thalita de Jong zondag ongeveer een maandje later in Valencia aan de start van de Vuelta. “De voorbije weken vertoefde ik in Spanje, waarbij ik op verschillende locaties een stage inlaste”, zegt De Jong. “Eerst een vlakker gedeelte bij Oriheula Costa, waar ik verbleef bij de Bellings. Ik heb kunnen genieten van het mooie weer en ook de leuke trainingsgroep waarmee ik aardig wat uurtjes op de baan was. Halfweg april trokken we dan naar de omgeving van Altea en Calpe en reed ik samen met mijn broer Milo flink wat ritjes bergop. Het was ook de omgeving die me in februari tijdens de teamstage goed was bevallen.”

“Na een trainingsperiode voelt het altijd spannend om terug te beginnen koersen. En zeker in een grote ronde. Ik ben benieuwd”, stelt de kopvrouw van Lotto-Dstny Ladies. “Waar ik volgende week de lat leg? Het is eigenlijk van alles wat, we kijken tegen verschillende types parcoursen aan en ik verwacht ook dat het best tot de laatste dag spannend kan blijven voor het klassement. Persoonlijk hoop ik me in meerdere ritten voorin te kunnen mengen. En het is uiteraard belangrijk om de Spaanse ronde te kunnen rijden in functie van de Tour. Op die manier krijgen we nog tijd om bij te sturen.”

© Geert Tresignie

Verrassing

En al volgt de Ronde van Frankrijk pas in augustus, nu al is het enthousiasme voelbaar in de ploeg. “Het is altijd in mijn achterhoofd blijven hangen om de Tour te rijden, maar ik dacht dat we voor een selectie als continentale ploeg tekort zouden schieten. Niet dus. Het is was een verrassing toen onze CEO Stéphane Heulot woensdag het goede nieuws kwam melden. Ik ben al even begonnen met de etappes te bestuderen, het grote huiswerk volgt later. De start is bovendien in Nederland, mijn thuisland. Dat maakt het nog veel boeiender. Het worden alvast koersweken om naar uit te kijken.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer