© Steven Schepers

© Steven Schepers

© Steven Schepers

thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

Hasselt herdenkt de Nakba met Palestijnse Hasselaren

Hasselt -

In de Nieuwe Zaal verzamelden op 15 mei Palestijnse Hasselaren en vrijwilligers van Pax Christi, Broederlijk Delen, Oxfam, JOW Landen, de Palestijnse Circusschool en Palestina Solidariteit voor een herdenking van de Nakba. Dit met de steun van dienst Gelijke Kansen van de stad Hasselt.

Steven Schepers

Al Nakba is een term die in het Arabisch ‘catastrofe’ betekent. Het verwijst naar de aanloop en de gevolgen van de eerste Arabisch-Israëlische oorlog in 1948 waarin de Joden hun lang gekoesterde droom van een eigen staat realiseren. “Maar voor de mensen die al eeuwenlang in Palestina leven, betekent het een ramp”, klinkt het bij de organisatie.

Op het programma stond onder meer een expo over Palestijnse kinderen in detentie, de Palestijnse film Life is beautiful – Al Haya Helwa en een praatcafé.

De organisatie mocht terugkijken op een geslaagde avond. “Spijtig genoeg is dat geen reden tot feestvreugde”, klinkt het bij hen. “Maar uit zo'n evenement halen de deelnemers de nodige energie om hun solidariteit met het Palestijnse volk te verdiepen.”

https://broederlijkdelen.be/nl/agenda/nakba-herdenking-hasselt

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer