Lokaal Liberaal verzamelde alle kandidaten voor de komende gemeenteraadsverkiezingen.© if

Lokaal Liberaal heeft lijst voor verkiezingen klaar: “Gezonde mix tussen stad en dorp”

Lokeren/Moerbeke-Waas -

Daags nadat het Vlaams Parlement officieel het licht op groen zette voor de fusie tussen Lokeren en Moerbeke-Waas maakte Lokaal Liberaal als allereerste haar volledige kandidatenlijst bekend voor de gemeenteraadsverkiezingen.

Ivan Elegeert

Huidig Lokers burgemeester Filip Anthuenis was al eerder aangeduid als lijsttrekker. “Als eerste lokale partij zijn we klaar met ons huiswerk en kunnen we een volledige lijst met 37 kandidaten voorstellen met één derde nieuwe kandidaten. Met een sterke mix aan vrouwen en mannen, alle leeftijden en uit alle wijken van Moerbeke en Lokeren. Ik ben kandidaat om ook in de komende legislatuur het burgemeestersambt op te nemen”, aldus Anthuenis, die al 24 jaar de sjerp draagt in de Durmestad.

Moerbeekse kandidaten

Naast 26 kandidaten met Lokerse origine komen er ook 11 kandidaten uit Moerbeke-Waas. Het voltallige schepencollege is opnieuw kandidaat, maar van de andere liberale Moerbeekse gemeenteraadsleden is er geen spoor meer. “Met 11 kandidaten uit Moerbeke is het duidelijk dat Moerbeke een evenwaardige partner is in het hele Lokaal Liberaal-verhaal”, vindt Moerbeeks liberaal voorzitter Pierre De Bock.

Ook Moerbeeks burgemeester Stijn Deschepper ziet het zitten. “Door kandidaten te hebben uit alle beroepsgroepen en sectoren zorgen we er ook voor dat we in het kader van ons programma, dat in volle opbouw is, ook elke insteek mee hebben.”

Opvallende nieuwkomers op de lijst zijn alvast Annick Maes (communicatieverantwoordelijke bij intercommunale IDM), Bram De Cock (Jeugdhuis Okapi) en Mathias Lambrecht van de bekende ondernemersfamilie.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER