En plots vliegt het gras (tot twee keer toe) in brand op het F1-circuit van Shanghai: wat is er aan de hand?

Een bizar tafereel vrijdagochtend op het F1-circuit van Shanghai. Tijdens de eerste en enige oefensessie voor de GP van China stond namelijk het gras in brand, enkele uren nadien gebeurde tijdens het eerste deel van de sprintkwalificatie exact hetzelfde.

Marnix Taes

LEES OOK. Lando Norris wint spannende strijd in de regen en verovert polepositie sprintrace in China, Max Verstappen op P4

Het brandje aan bocht vijf werd al snel geblust door de stewards, maar zette de sprintkwalificatie even on hold. Het zou ontstaan zijn door de bolides van de rijders zelf, die vonkjes achterlieten op het circuit. Iedereen sloeg opnieuw de pitstraat in, waardoor het tweede deel van de sprintkwalificatie enkele minuten vertraging opliep.

Het was in ieder geval zeer opmerkelijk, want enkele uren voordien stond het gras van het F1-circuit ook al in brand. Dit keer zagen we rook en vlammen aan bocht vijf. Het vuurtje stuurde een naar verwachting rustige kwalificatie voor de rijders grondig in de war. Door de opgelopen vertraging moesten velen zich reppen om nog in de top tien te komen, maar de regen besliste daar anders over.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Formule 1