© rr

KU Leuven roept op om “tot nader order geen studentendopen meer te organiseren”

Luc Sels, rector van de KU Leuven, roept op om tot nader order geen studentendopen meer te organiseren. Dat zei hij in het Radio 1-programma ‘De Ochtend’. De oproep komt er na het overlijden van een 20-jarige student na een uit de hand gelopen doop vorige week.

jvh

Sels roept vandaag alle Leuvense studentenclubs bij zich om hen een aangescherpt (doop)charter te laten ondertekenen. De opvallendste maatregel: tot nader order wordt aan alle studentenclubs gevraagd om geen dopen meer te organiseren. Indien die clubs dat weigeren, zetten ze zich buiten het tuchtreglement van de KU Leuven en riskeren ze sancties, die in het uiterste geval kunnen leiden tot de uitsluiting van de universiteit.

De rector neemt de maatregel na de uit de hand gelopen studentendoop van studentenclub Reuzegom vorige week: daarbij werd Sanda D. (20) verplicht een grote hoeveelheid visolie te drinken. Hij belandde in een coma en overleed vrijdag.

Reuzegom kwam na de feiten zwaar onder vuur te liggen. Koepelorganisatie Seniorenkonvent Leuven trok de erkenning van de studentenclubclub in, en ook rector Sels kondigde afgelopen weekend via Twitter al maatregelen aan. “Activiteiten van Reuzegom worden niet getolereerd. Ze zijn al meermaals over de schreef gegaan. In afstemming met gerecht en politie starten wij tuchtonderzoek tegen de verantwoordelijke studenten”, luidde het. Momenteel loopt in overleg met de politie en het gerecht ook een tuchtonderzoek naar de club voor Antwerpse studenten aan de KU Leuven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer