De vorige editie van het Eikenschild was in 2019 door de lockdowns.© rr

 

Technieken en creativiteit tijdens wedstrijd Eikenschild: scoutsgroepen bewijzen wie uitblinkt en dit jaar de trofee bemachtigt

Merksem, Schoten -

Het Eikenschild is terug: voor de vierde keer nemen vijf scoutsgroepen het tegen elkaar opnemen in technische proeven. De Scouts Vriendenkring organiseert deze wedstrijd in het Fort van Merksem. Ook oud-leiding is uitgenodigd om te supporteren.

De vijf scoutsgroepen van Merksem en Schoten willen op zaterdag 27 april allemaal de trofee bemachtigen. Het eiken schild waar ze voor strijden in techniekproeven krijgt dan gedurende een jaar een plekje in het lokaal van de bekroonde groep.

Het Fort van Merksem, voor de lokalen van de scoutsgroep den 2641, vormt het strijdtoneel. De proeven zijn het uitgelezen moment voor de actieve leiding om hun technieken en hun creativiteit te combineren.

Wedstrijd

Tijdens deze vierde editie zal er naast de vier proeven ook een doorlopende opdracht zijn. Elke groep moet uitpakken met een patrouillehoek waarin hun vlag verwerkt is. Ze mogen eigen materiaal meebrengen om hun meesterwerk op punt te zetten. Een perfecte patrouillehoek heeft een goed opgestelde tent, is proper ingericht en stevig gesjord.

Dit jaar moeten ze ook een meesterwerk bouwen tijdens de andere opdrachten.© rr

Als de hoek op voorhand werd uitgedacht en met een maquette werd uitgewerkt, kan de scoutsgroep extra punten verdienen.

Iedereen wordt verwacht om 12.30 uur om van start te gaan om 13 uur. Tussen 17 en 18 uur wordt de winnaar bekend gemaakt. Oud-leiding en sympathisanten mogen uitbundig komen supporteren, maar niet helpen.

Vriendenkring

De Scouts Vriendenkring is een vereniging van oud-scoutsleden en sympathisanten. Ze organiseren verschillende activiteiten die de onderlinge vriendschap van de scoutsgroepen levend houdt. Scoutsgroepen kunnen ook een beroep doen op de vrijwillige inzet van de Vriendenkring. Ze komen met plezier tappen en opdienen op evenementen en voorzien ook logistieke ondersteuning bijvoorbeeld aan de hand van hun tenten-uitleendienst. (mdcl)

Het eiken schild: de trofee waar de scoutsgroepen voor strijden en een jaar in hun lokaal mag hangen.© rr

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners