Drie kineropvanginitiatieven in Herentals krijgen subsidies om hun werking aan te passen (themabeeld).© Elke Pannier

Kinderopvang krijgt groen licht om uit te breiden

Herentals -

Twee bestaande kinderopvanginitiatieven in Herentals hebben van de Vlaamse overheid een goedkeuring gekregen om een aantal plaatsen voor opvang met inkomenstarief te hanteren. Een derde opvanginitiatief krijgt subsidies voor verruimde openingsuren.

Met een reeks nieuwe subsidies wil de Vlaamse overheid de leefbaarheid en de verloning in de kinderopvang verbeteren. Een van die nieuwe vormen die het Agentschap Opgroeien lanceerde, is dat een bestaande organisatie voor groepsopvang een aantal basisplaatsen mag omvormen naar opvang met inkomenstarief, waarbij ouders een tarief afhankelijk van hun inkomen betalen. Voor de opvang is dit de hoogst mogelijke subsidie, waardoor die meer zuurstof krijgt. De Zandkapoentjes in Morkhoven en Hummeltjeshof in het centrum kregen de aanvraag om respectievelijk twee en vijf plaatsen voor basisopvang om te schakelen naar opvang met inkomenstarief.

Daarnaast heeft De Speelboom in het centrum een toezegging van extra financiële steun gekregen voor de verbreding van de openingsuren. Met de extra investering wil Vlaams minister van Welzijn en Gezin Hilde Crevits (CD&V) kinderopvanginitiatieven aanmoedigen om minstens één uur bovenop de verplichte openingstijd van elf uur open te zijn. De Speelboom heeft de openingsuren verruimd van 6.30 tot 18.30 uur en heeft kunnen aantonen dat er minstens 75 aanwezigheden per jaar per kind zijn op deze ruimere openingsmomenten. (ho)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Herentals