© Fisp

“Voor elk domein hebben we de geknipte persoon”

N-VA Edegem heeft de 27 kandidaten voor de gemeenteraads­verkiezingen van oktober bekendgemaakt. “Ik ben trots, want we brengen veel expertise en nieuwe inbreng samen”, meent voorzitter Hugo Van Bueren.

fisp

Met burgemeester Koen Metsu als lijsttrekker, gevolgd door de vier huidige schepenen en Vlaams minister Philippe Muyters als lijstduwer, waren reeds zes plaatsen eerder bekend­gemaakt. Na de ledenvergadering volgden de 21 andere namen.

“Het zijn allemaal mensen die zin hebben om hun schouders onder ons project te zetten. Er is een grote verjonging doorgevoerd zodat deze nieuwkomers onze huidige burgemeester en schepenen kunnen ondersteunen”, reageert Van Bueren.

Ook burgemeester Koen Metsu is tevreden. “Elke Edegemnaar zal zich zeker in één of meerdere van onze kandidaten kunnen terugvinden. Vanuit ieder kennisdomein, zoals cultuur, erfgoed, senioren, jeugd, natuur en sport, hebben we iemand met de juiste achtergrond. We willen in de volgende legislatuur verder werken aan het verhaal waaraan we de afgelopen zes jaar zijn begonnen.”

Opvallende namen

Veertien kandidaten komen voor de eerste keer op bij N-VA Edegem. De vrouwen zijn met veertien licht in de meerderheid en de leeftijd van de kandidaten varieert tussen de 23 en 73 jaar.

Enkele opvallende namen op de lijst zijn Sofie De Leeuw als raadgever Onroerend Erfgoed op het kabinet van Vlaams minister-president Geert Bourgeois, Yoëla Goldstoff als jonge onderneemster met joodse afkomst, Cedric Guisson als voorzitter van de jeugdraad, ereschepen Joost Goris, Johan De Cooman als expert gemeentefinanciën en Renate Hufkens. Het federaal parlementslid verlaat Leuven en komt vanaf 1 juli op Buizegem in Edegem wonen.