© LDN

Mechelaars planten zelf stadsbos aan met 5.000 bomen

Met honderden, klein en groot, zijn ze zondag met laarzen en schop naar Kauwendaal gekomen om samen zo’n 5.000 bomen te planten. Mechelen versterkt hiermee zijn groene gordel rond de stad.

Leo De Nijn

Zondagnamiddag, een drukte van jewelste aan de Liersesteenweg op Kauwendaal, het gebied aan de rand van Mechelen tegen de R6 en de Elzestraat (Sint-Katelijne-Waver). Onder leiding van tientallen vrijwilligers van Natuurpunt wordt er een nieuw stadsbos van zo’n drie hectaren groot aangeplant.

Dat gebeurt op grond van Natuurpunt die we jaren geleden hebben aangekocht van het OCMW. “Kijk”, zegt Bert Delannoy van Natuurpunt. Zo’n bos aanplanten is een keuze voor de toekomst. Het geeft aan dat mensen daar in geloven”, vindt Delannoy.

Het gaat een bos worden met een mix van inheemse soorten zoals eiken, essen, meidoorns, enz. Natuurpunt legt er ook een wandelroute door en er zal ook ruimte voorzien worden om jeugdverenigingen in te laten spelen.

Zo’n bos aanleggen kost veel geld. “Alle sponsors opnoemen is niet mogelijk, maar toch willen we de Empty Shop uit Mechelen speciaal vernoemen want zij hebben ons liefst 8000 euro overhandigd om er bomen mee aan te kopen. Als geluidsbuffer doen bomen het opperbest. Goed geplaatste bomen kunnen het geluid beperken met 5 tot 10dB”, benadrukt Natuurpunt.

© LDN

© LDN

© LDN

© LDN

© LDN

© LDN

© LDN

© LDN

© LDN

© LDN

© LDN

© LDN

© LDN

© LDN

© LDN

© LDN

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER