Vreugde bij KSK Herentals na afloop.© mpics

KSK Herentals promoveert naar 2de provinciale na droge 3-0: “Mijn goal? Ik zou ze geen twee keer kunnen maken!”

Herentals -

“Wij gaan naar tweede toe, wij gaan naar tweede toe”, klonk het een match lang bij de supporters van KSK Herentals. En ze hebben nog gelijk gekregen ook. Donderdagnamiddag stuurde het Achterbroek met een droge 3-0 huiswaarts. “In het eerste kwartier hadden we de bovenhand, daarna namen zij over”, moet ook Achterbroek-aanvoerder Mathijs Vissers toegeven.

Dries Van Thielen

Toeval of niet maar voor de gelegenheid hadden ze bij KSK de goaltune van Antwerp klaargezet. In tegenstelling tot bij Antwerp kregen we die wél te horen in Herentals: in minuut 18 knalde nummer 18 Jonas Van Gestel piekfijn de bal in de kruising. “Ik raak ‘m echt goed”, glundert Van Gestel. “De trainer lacht er altijd mee dat ik ‘m niet tussen de palen krijg, maar zie nu maar eens (lacht).”

Robbe Van Gestel, geen familie, kon niet achterblijven en verdubbelde een paar minuutjes later de score. Veel kon Achterbroek er niet tegenover zetten: een voorzet van Haico Cauberghs vond geen been om ‘m binnen te tikken en een schotje van diezelfde Cauberghs ging een metertje over. “In het eerste kwartier vond ik ons wel de betere ploeg”, klinkt het bij Achterbroek-aanvoerder Mathijs Vissers. “Na die goal, ik denk niet dat hij ‘m twee keer zou maken, komen ze echt op toerental.”

Robbe en Jonas Van Gestel vieren hun doelpunt.© mpics

Dan verging het Herentals toch iets beter. Op slag van rust knalde Verlooy, in twee tijden, de 3-0 voorbij goalie Yorne Pirotte. De tweede helft was een maat om niks. Achterbroek probeerde, maar het stootte steeds weer op een stevige Herentalse verdediging. Geen promotie voor de club uit Kalmthout. “Zuur, al een heel seizoen hebben we moeite om te scoren, en vandaag was dat opnieuw het geval. Nu gaan we nog een jaartje in 3de sudderen om volgend seizoen dan, hopelijk, de stap hogerop te zetten. We hebben er zeker de ploeg voor.”

Bij Herentals barste, uiteraard, het feestje los. “Ongelofelijk, wie had dit kunnen dromen”, stamelt Van Gestel. “Wij gaan naar 2de provinciale! Dit is niet alleen voor ons, maar ook voor alle vrijwilligers die dag in, dag uit keihard ervoor blijven werken. Ik blijf volgend jaar van de partij, een goeie die mij hier weg krijgt (lacht). Dit is echt een topclub.”

© mpics

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lagere reeksen