Dominic Raab (L) en Michel Barnier (R).
Volledig scherm
Dominic Raab (L) en Michel Barnier (R). © EPA

"EU moet zich beter voorbereiden op brexit"

BrexitHet vertrek van Groot-Brittannië uit de Europese Unie zal -met of zonder akkoord over de scheiding- zeer waarschijnlijk tot een ontwrichte situatie leiden. De 27 EU-landen moeten zich daarom intensiever voorbereiden op de brexit. Daarvoor waarschuwt de Europese Commissie in een verklaring.

12 reacties

  • Geert Landsman

    6 jaar geleden
    Wat hebben die gesnoven? Er is helemaal niks geregeld voor Gib en N-Ierland. Er komt geen Brexit want dat betekend het einde van de UK als geheel, mogelijk zelfs het einde van de Gemene Best! Europa heeft alle contracten met Canada en Australië al lang an geregeld. We zitten echt niet te wachten op een Engeland dat amper 53 miljoen mensen telt. Schotland wil er al uit, N-Ierland en Gib zullen volgen net als Wales.....wat blijft er dan nog over van de UK? Helemaal niks.
  • jo vandenberghe

    6 jaar geleden
    Een beetje minder drinken en wat meer werken,en veel minder graaien en ze gaan er nog uit geraken.
  • frans Venloo

    6 jaar geleden
    Het is al jaren geleden slecht begonnen . Waarom bestaat het pond nog daar terwijl ze lid waren ? . Inderdaad omdat de de euro niet vertrouwden en gelijk hadden ze . Nog wat geduld beste mensen dan ziet en voelt U het zelf ook wel .
  • philippe vander haeghen

    6 jaar geleden
    Als Europa en de VS het spel vuil spelen gaan ze in het VK nog honger lijden. Dit allemaal na een referendum geforceerd door een paar pipo's die allemaal hun schup hebben afgekuist. Bij een nieuw referendum zal drie kwart van de Britten nu tegen stemmen.
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    de EU is de grootste zwijnen stal der eeuwen,en de engelse hebben het begrepen dat het in de eu alleen maar om money draait en zakkenvullerij,van oud politici die weerwraak nemen op hun land om een of andere reden zie maar van hofstee stron of hoe heet dat ding daar steek al zen geld in italie allee zijn geld ik bedoel dat van de vlamingen