Dodental loopt op na aanval op Oekraïense stad Tsjernihiv

Nieuws
Het dodental na een Russische aanval op de noordelijke Oekraïense stad Tsjernihiv is opgelopen. Er zijn inmiddels zeventien doden en ruim zestig gewonden, aldus de autoriteiten.
anp
woensdag 17 april 2024 om 16:48
Afbeelding
beeld anp

Drie Russische raketten zouden een druk deel van de stad hebben getroffen. De burgemeester meldt dat zestien gebouwen zijn beschadigd. In het puin wordt gezocht naar meer slachtoffers. President Volodymyr Zelensky beweert dat de ‘Russische terreur’ niet had plaatsgevonden als bondgenoten Oekraïne met meer luchtverdedigingsmiddelen zouden helpen.

Tsjernihiv ligt in de gelijknamige regio in het noorden van Oekraïne, aan de grens met Belarus, en op ongeveer 145 kilometer ten noorden van Kyiv. De regio werd aan het begin van de oorlog deels bezet door Rusland.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Air France-KLM omlaag op negatief Damrak

Air France-KLM was dinsdag een van de grootste dalers op het Damrak na de publicatie van tegenvallende resultaten. De Frans-Nederlandse luchtvaartcombinatie leed in het afgelopen kwartaal een verlies van bijna een half miljard euro.

Afbeelding

VS: Israël opent nieuwe doorgang Gaza, straks ook hulp via haven

In het noorden van Gaza opent Israël nog deze week een nieuwe grensovergang. Dat meldt het Witte Huis nadat president Joe Biden daar bij premier Benjamin Netanyahu op zou hebben aangedrongen.

Afbeelding

Nijmeegse asielopvang blijft toch opnieuw langer open

De asielopvang op voormalig sportpark Winkelsteeg in Nijmegen hoeft ondanks eerdere waarschuwingen van de gemeente toch niet volledig dicht op 1 mei. Dat maakt de gemeente bekend op de middag voor de locatie dicht moeten gaan.

Afbeelding

Carlsberg verwacht nog jaren juridisch getouwtrek om Rusland

Het juridische getouwtrek over de in beslag genomen Russische activiteiten van de Deense bierbrouwer Carlsberg duurt waarschijnlijk nog jaren, zegt Jacob Aarup-Andersen, topman van het bedrijf.

Afbeelding

Trump schendt spreekverbod: 9000 dollar boete

De voormalige Amerikaanse president Donald Trump heeft boetes van in totaal 9000 dollar gekregen omdat hij negen keer het spreekverbod schond rond een rechtszaak tegen hem. Hij mag getuigen, juryleden of rechtbankpersoneel en hun familieleden niet publiekelijk aanvallen.

Afbeelding

Nederlandse chipmaker NXP stijgt op Wall Street na cijfers

NXP Semiconductors behoorde dinsdag tot de stijgers op de aandelenbeurzen in New York. De in Eindhoven gevestigde chipproducent boekte afgelopen kwartaal meer winst dan beleggers en analisten hadden verwacht. De omzet lag in lijn met de verwachtingen.