Onder meer Dida, Fellaini en Davids zakken binnenkort af naar Sclessin.

Schoon volk op Standard voor Circus Cup: Marouane Fellaini keert terug naar waar het voor hem allemaal begon

De Circus Cup strijkt op zondag 2 juni neer in Luik en de organisatoren wisten daarvoor bijkomende grote namen te strikken. Zo zal ook Marouane Fellaini (36) aantreden in de wedstrijd die wordt gespeeld op het veld van Standard Luik, uitgerekend het team waar hij in 2006 in het eerste elftal debuteerde.

Guy Van Den Langenbergh

De voormalige Rode Duivel zal deel uitmaken van het ‘rode’ team dat wordt aangevoerd door ex-Nederlands international Edgar Davids. Daarin krijgt hij het gezelschap van doelman Dida, verdedigers Zaccardo, Stam en Clichy. In de spits zal Fellaini mogen rekenen op Louis Saha en Fernando Morientes. Ook Gonzague Vandooren en Ali Lukunku maken deel uit van de rode selectie, Daniel Van Buyten wordt eveneens genoemd.

(Lees verder onder de foto)

Gonzague Vandooren bij Standard in 2001.© BELGAIMAGE

De tegenstanders staan onder leiding van Alessandro Del Piero, de legendarische speler van Juventus Turijn. Del Piero selecteerde voor zijn ‘zwart’ team Diego Lopez, Simic, Miranda, Hyppiä, Sorin, Tiago, Mendieta, Simao, Cissé en Saviola. Gunther Schepens, Frédéric Dupré en Marcos Camazotta vullen de selectie mee aan.

(Lees verder onder de foto)

Juve-icoon Alessandro Del Piero in 2012.© Getty Images

De organisatoren – voetbalclub Standard en hoofdsponsor Circus – verwachten twintigduizend toeschouwers. De opbrengst – tickets kosten tien tot vijftien euro – wordt geschonken aan initiatieven die burgers willen samenbrengen rond sportieve evenementen.

Marouane Fellaine zette in 2023 een punt achter een carrière die hem vanuit Standard bracht tot bij Everton, Manchester United en het Chinese Shandong Luneng. De Brusselaar van Marokkaanse origine speelde ook 87 keer voor de Rode Duivels voor wie hij achttien doelpunten scoorde.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer