Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Toon Aerts baggert de rest weg in Overijse en pakt zo zijn vierde zege van het seizoen

VeldrijdenToon Aerts heeft de Druivencross in Overijse gewonnen. De kopman van Telenet-Fidea reed halverwege de wedstrijd weg en keek niet meer om. Michael Vanthourenhout werd tweede, Van Kessel mocht als derde mee op het podium.

11 reacties

  • eric maier

    5 jaar geleden
    De progressie van Aerts die we dit jaar zien is voor een heel deel ook te danken aan het werk van Sven Nys. De details waarmee hij technische raadgeving geeft en ook voordoet, plus het trainingswerk in de gymzaal erbovenop, maken dat Aerts dit seizoen een stevige sprong heeft gemaakt en definiet zijn basis legt voor de komende jaren.
  • ivo torfs

    5 jaar geleden
    Mooie koers bij de dames gezien maar geen enkele berichtgeving in het sportnieuws bij VRT, zelfs niet over de val van Ellen Van Loy.
  • René Pijnacker

    5 jaar geleden
    Toon en Laurens 'verdelen' de crossen van dit weekend. Vooral niet in beide starten om de spankracht te verhogen nu je toch nog in België bent.
  • Freddy van Puymbrouck

    5 jaar geleden
    Toon was veruit de beste, gezien hoe veel volk er was.Conclusie zonder de echte toppers vdP en vA zijn er veel te weinig toeschouwers.Dus de zogenaamde kenners moeten ophouden met hun gezeur daarover.Het is altijd zo geweest de liefhebber wil de toppers aan het werk zien ook al is het geen Belg en het zal altijd zo blijven!.
  • Sanne Vermeulen

    5 jaar geleden
    Wat een topper, deze Toon Aerts. Ik snap niet dat sommigen Van Aert nog boven hem zetten. Voor mij zijn Van Aert en Toon Aerts gelijkwaardig. Wat een topper en altijd sympathiek
  1. INTERVIEW. Flanders Classics-CEO Tomas Van Den Spiegel over toekomst van het veldrijden: “Heeft het in 2030 nog een plaats in het wielrennen?”
    PREMIUM
    12

    INTERVIEW. Flanders Clas­sics-CEO Tomas Van Den Spiegel over toekomst van het veldrijden: “Heeft het in 2030 nog een plaats in het wielrennen?”

    Zoals te voorzien en te verwachten was, lag ook deze winter weer de Wereldbeker veldrijden onder vuur. Die Wereldbeker is een organisatie van Flanders Classics en CEO Tomas Van Den Spiegel heeft wel oren naar de kritiek. Dat een Wereldbeker ook met minder kan, daarvan moet je Van Den Spiegel niet overtuigen. Maar meer dan kwantiteit gaat het grote debat om de kwaliteit van de cross. “We beseffen niet hoeveel potentieel het format van het veldrijden heeft. Zoals we vandaag veldrijden organiseren, slagen we er niet in om dat potentieel eruit te halen.”
  2. “Het zou een mooi moment zijn om af te sluiten”: Van der Poel blaast warm en koud over z'n crosstoekomst
    38

    “Het zou een mooi moment zijn om af te sluiten”: Van der Poel blaast warm en koud over z'n crosstoe­komst

    Wereldtitel nummer zes is binnen voor Mathieu van der Poel (29). De Nederlander veroverde in Tabor nog maar eens een regenboogtrui. Of dat de laatste in het veld is, is onduidelijk. Van der Poel blaast namelijk warm en koud tegelijk. “Dit zou een mooi moment zijn om af te sluiten” versus “ik doe het nog heel graag”. “Dat Mathieu nooit meer zou crossen, dat hebben wij nog nooit besproken”, hoorde ploegleider Christoph Roodhooft het in Keulen donderen.