© Dick Demey

Patro Eisden en Francs Borains hebben proflicentie beet voor Challenger Pro League

De Licentiecommissie van de Belgische voetbalbond (KBVB) heeft vrijdag de proflicenties goedgekeurd van de tweedeklassers Patro Eisden Maasmechelen en Francs Borains voor het seizoen 2024-2025. Beide clubs krijgen de licentie met enige vertraging, nadat ze bij een eerdere deadline van de bond nog onvolledige dossiers hadden ingediend.

Bron: BELGA

De Licentiecommissie oordeelde dat beide clubs zowel financieel als infrastructureel aan de voorwaarden voldoen om door te gaan als profclub. “We hebben onze licentie beet. We willen de auditeur van de bond bedanken voor het grondige werk en kijken uit naar het volgende seizoen in 1B. Dat we ook onze licentie voor de eerste klasse hebben gekregen, is van grote waarde voor ons. Als club willen we nog beter doen dan waar we nu staan. We hebben net een mooi seizoen in de Challenger Pro League achter de rug en willen volgend jaar opnieuw volop meedoen voor de promotie”, klonk het op de clubwebsite van Patro Eisden.

Eenzelfde geluid viel te horen bij Francs Borains, de club van MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez. “Onze club behoort tot de 29 profclubs in dit land, dat 1.800 actieve voetbalploegen telt. Geweldig. Dit mooie avontuur blijft doorgaan en we zullen hier nog niet stoppen. We zullen hard blijven werken en er volgend jaar weer een memorabel seizoen van maken. We zullen de kleuren van de streek Borinage met trots blijven uitdragen op het hoogste niveau”, sprak de politicus.

Patro Eisden en Francs Borains kregen eind april van de licentiecommissie te horen dat ze nog werk aan de winkel hadden. Zo bleek dat Borains enkele documenten over betalingen, waaronder schulden bij de KBVB, RSZ en bedrijfsvoorheffing, niet kon voorleggen. Patro Eisden diende dan weer een “quasi leeg dossier” in. Beide clubs kregen toen uitstel van de commissie.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer