Gueroui en co maakten Deinze een uur lang nerveus.© BELGA

DEINZE 2 - PATRO 1 Promotion Play-Off Challenger Pro League

Uitgerekend Maasmechelaar ontneemt Patro hoop op stunt in Deinze: “Seizoen met opgeheven hoofd geëindigd”

Deinze -

In een alles-of-nietspoging om na de 0-4-thuisnederlaag toch nog de finale van de Promotion Play-offs te bereiken, slaagde Patro erin Deinze een uur lang op de zenuwen te werken. Tot uitgerekend Maasmechelaar Kenneth Schuermans met de 1-1 de angel uit de match haalde. Uiteindelijk won Deinze ook de return: 2-1.

Jos Miscoria

Onder het motto ‘in voetbal is alles mogelijk’ koos Patro voor een gedurfd aanvalsplan. Met een driemansdefensie en twee diepe spitsen trok het meteen alle registers open. Nog voor het kwartier moest Deinze-doelman Miras met twee prachtreddingen Dansoko en Noubissi het scoren beletten. Een vrijschop later was het wel raak: Bammens vond Noubissi, die perfect inschoot en de score opende. Deinze kwam pas na een halfuur uit de omknelling. Prychynenko leek de gelijkmaker in doel te mikken, maar de VAR besliste anders.

Noubissi bracht Patro op voorsprong.© BELGA

Drie spitsen

Geen twee zonder drie en dus verscheen na rust met Sam Bruce ook Patro-spits nummer drie op het toneel. De bezoekers kampeerden meteen weer in en rond de zestien van Deinze en dwongen prompt een paar hoekschoppen af, waarbij Sigurdarson van dichtbij de 0-2 miste. Deinze raakte na een uur uit de wurggreep. Op corner was het uitgerekend Maasmechelaar Kenneth Schuermans die de bal erin kon jassen en zo Patro de hoop op een stunt ontnam. Even later schoot Heekeren bij het uittrappen de bal tegen Souleymane. Van Landschoot nam het cadeau van de doelman in dank aan: 2-1. Meteen ook het definitieve einde van de play-offs voor Patro, dat de verdienste had een uur lang voor een echte cupsfeer te zorgen.

Kenneth Schuermans viert met zijn dochtertjes. De Maasmechelaar van Deinze ontnam Patro de hoop op een stunt met de gelijkmaker.© BELGA

“Met de vroege 0-1 zaten we meteen op schema. Bedoeling was die bal voortdurend in de zestien te droppen en dat lukte perfect”

Yassin Gueroui

“Met de vroege 0-1 zaten we meteen op schema. Bedoeling was die bal voortdurend in de zestien te droppen en dat lukte perfect. Zelfs voor de 0-1 hadden we de score al kunnen openen”, analyseerde Yassin Gueroui, kapitein van dienst. “Normaal is die band voor Renson, maar om wat communicatiever te zijn tegen de ref had ik hem gevraagd. Jammer we die 0-2 niet konden maken, want Deinze raakte danig nerveus. Dat we na een uur meer moeite kregen om de ruimtes te belopen was logisch. En net op dat moment sloeg Deinze toe. Maar we hebben het seizoen hier met opgeheven hoofd beëindigd.”

“Ik ben blij voor onze supporters, want die verdienden deze reactie na de offday in de heenmatch”, beaamde T2 Aziz Rejdi. Hij verving Stijn Stijnen, die nog wacht op de uitspraak van de evocatiecommissie en zo zijn eerste schorsingsdag moest uitzitten.

© BELGA

DEINZE: Mirás- Gonzalo, Schuermans, Prychynenko, Alvarez- Staelens 82‘ Braken), Hendrickx (46’ Sierra), Quintero, Van Landschoot (75‘ - Mertens (46’ De Schryver), Kehrer (20‘ Souleymane).

PATRO: Heekeren- Dijkhuizen, Renson, Kis- Gueroui, Pietermaat- Hassaini (46‘ Sam Bruce), Bammens (72’ Pierrot), Dansoko (72‘ Bamona)- Noubissi, Sigurdarson.

DOELPUNTEN: 17‘ Noubissi 0-1, 62’ Schuermans 1-1, 70‘ Van Landschoot 2-1.

GELE KAARTEN: 2‘ Bammens, 31’ Staelens, 45‘+4’ Quintero, 52‘ Gueroui en Gonzalo, 77’ Schuermans), 79‘ Renson, 81’ Dijkhuizen, 82‘ Prychynenko.

RODE KAART: 88‘ Renson (2x geel).

SCHEIDSRECHTER: Boterberg.

TOESCHOUWERS: 1300.  (jmi)

© BELGA

© BELGA

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer