Belg die gezocht werd voor aanranding van minderjarige, opgepakt op Tenerife

Agenten van de Spaanse nationale politie hebben in Arona, op het Canarische eiland Tenerife, een Belg opgepakt tegen wie door ons land een Europees aanhoudingsbevel was uitgevaardigd voor aanranding van een minderjarige. Voor de feiten riskeert de man twee jaar cel, aldus de Spaanse politie.

mtm
Bron: BELGA

De feiten waarvoor de voortvluchtige werd gezocht, speelden zich af in februari 2020. De man werkte toen in een speeltuin en zou een kind hebben aangeraakt op het moment dat de moeder even niet aanwezig was.

Toen de agenten vernamen dat de Belgische autoriteiten een Europees aanhoudingsbevel hadden uitgevaardigd tegen de man, ondernamen ze de nodige stappen om hem te lokaliseren. Nadat ze hoorden dat hij zich op de Canarische Eilanden kon bevinden, werd de man actief opgespoord tot hij werd gelokaliseerd, waarna de agenten overgingen tot identificatie en arrestatie van de voortvluchtige Belg.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer