© FRBE

Wildseizoen: hier eet je de lekkerste haas

Een goed klaargemaakte haas is echt de Champions League van het wild. Diepe, donkere en duistere smaken die met weinig anders vergelijkbaar zijn. In België is er een oude traditie in het eten van wild en gelukkig houden heel veel mensen vast aan deze mooie traditie. De polderhazen zijn dan ook de primus inter pares.

Luc Hoornaert

Het ijkpunt: De Notenkraker

Virtuositeit bij het maken van wildgerechten zit hem in de oefening, in de ervaring. Übung macht den Meister. Wanneer het wildseizoen nadert, worden de fans van dit huis van vertrouwen wakker en kijken ze reikhalzend uit naar het decadent lekkere bord haas dat hen hier al meer dan veertig jaar wordt voorgeschoteld.

Ik ben zeer blij dat er nog instituten als De Notenkraker bestaan. Respect voor chef Donald De Vos!

Gitschotellei 128, 2600 Antwerpen, 03-236.07.80

Jonge klasbak: Dim Dining

Dimitri Proost blijft verbazen met zijn urban kosmopolitische en hedendaagse kijk op de traditionele Japanse keuken, soms met een westerse knipoog. In zijn blitse Dim Dining toont hij zijn klasse met een monumentale bereiding van haas die een schoolvoorbeeld van fusion is.

Hazenrug, subtiel gegrild op de Japanse barbecue, vergezeld van een diepe aardse misosaus, een dijk van een wildgerecht uit onverwachte hoek.

Vrijdagmarkt 7, 2000 Antwerpen, 03-226.26.70

Klassiek: Brabohoeve

De Brabohoeve is een nieuwe brasserie met een heel ervaren chef met een passie voor klassieke gerechten. Wouter Van der Vieren brengt een zeer mooie intense brasseriekeuken. In het wildseizoen kan een machtig gerecht als lièvre à l’arlequin niet ontbreken.

Zonder compromissen is het motto in de Brabohoeve comme il faut. Deze brasserie maakt een uitstap naar Schilde meer dan de moeite waard!

Noorderlaan 27, 2970 Schilde, 03-430.94.95

Inspirerend: Pazzo

Een subliem klassiek gerecht met haas in een fusionrestaurant als Pazzo? Voor diegenen die nog zouden twijfelen, chef-kok en eigenaar Ingrid Neven heeft een klassieke opleiding genoten.

Met haar talent en gedrevenheid hoeft ze zich helemaal niet meer te bewijzen, maar hier een polderhaas met beuling en truffel eten, is een inspirerende ervaring en toont de klasse van dit door sommigen nog onderschatte adres.

Oude Leeuwenrui 12, 2000 Antwerpen, 03-232.86.82