Bayern én Arsenal moeten seizoen redden in de Champions League

© Action Images via Reuters

Eindelijk? Of niet? Arsenal kan voor het eerst in vijftien jaar nog eens de halve finales van de Champions League bereiken. Of ook dit seizoen met lege handen afsluiten.

Neen, de Community Shield tegen treble-winnaar Man City in augustus, na strafschoppen, is nauwelijks een echte trofee te noemen. Na de plotse thuisnederlaag tegen Aston Villa – het eerste verlies in twaalf matchen – vrezen fans van The Gunners dat de titelrace gelopen is en Man City weer weg is. De enige andere prijs die Leandro Trossard en co. nog kunnen pakken, is de beker met de grote oren. Dan moet Arsenal wel winnen in de Allianz Arena, na de 2-2 vorige week. Niets is overkomelijk tegen het onvoorspelbare Bayern – Dortmund ging er recent nog winnen – maar toch heerst er gezond pessimisme.

Omdat Arsenal slechts een van zijn vier Europese uitwedstrijden dit seizoen wist te winnen, op Sevilla. Omdat de laatste keer dat Bayern München een Champions League-wedstrijd verloor voor eigen volk al drie jaar geleden is, tegen PSG. En omdat de thuisploeg al op zaterdag speelde en dus een extra rustdag kende ten opzichte van de Engelsen, die naar München moesten reizen.

Het goede nieuws is dat Arsenal over zowat een volledige kern kan beschikken. Ook Saka en Odegaard, over wie lichte twijfels bestonden, trainden mee. Vraag is of Trossard, de beste supersub van Europa, na een flinke misser als basisspeler tegen Aston Villa weer naar de bank verkast.

Bayern daarentegen is Gnabry en Coman kwijt, maar kan wel een beroep doen op Neuer en Sané, afgelopen weekend nog afwezig. Ook de 19-jarige Aleksandar Pavlovic is weer selecteerbaar. Ook voor Bayern moet de Champions League het seizoen redden. Doordat der Rekordmeister voor het eerst sinds 2012 géén kampioen is, weet Harry Kane: “Als wij geen prijs pakken, is ons seizoen mislukt.” (kvu)

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen