dinsdag 24 april 2018 - Volleybal
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Datovoc-manager Pieter Walbers: “We wonnen 19 van onze 21 matchen en zijn toch geen kampioen.” mist

volleybal

Play-offs: Datovoc dient klacht in bij bond en bondsparket

“Reglement klopt niet”

De titel van Roveka Stevoort in eerste provinciale bij de meisjes drijft de discussie over de play-offs op de spits. Stevoort beëindigde de reguliere competitie met elf punten minder dan Tongeren, maar griste de titel zaterdag alsnog uit de handen van Datovoc. Dat laat het hier niet bij en diende gisteren een klacht in bij zowel bond als bondsparket. “Het reglement klopt niet”, zegt Datovoc-manager Walbers.

“Onvoorstelbaar”, zucht Pieter Walbers over de formule, die dit seizoen haar intrede maakte en Tongeren zaterdag de titel kostte. “Slechts één puntje voorsprong voor de nummer één van de reguliere competitie is onaanvaardbaar. Zeker als je weet dat de vier clubs maar één keer tegen mekaar spelen. Op nationaal niveau werkt men in de play-offs met een verschil van twee punten. Waarom moest de Limburgse bond een ander systeem uitdokteren? In het nationale scenario waren wij nu kampioen. Wij wonnen zeventien van onze achttien wedstrijden in de competitie en pakten twee op drie in de play-offs. En toch geen titel.” 

Maar Datovoc onderneemt dus verdere stappen. Walbers: “Omdat het reglement niet klopt. Er staat dat het aantal gewonnen wedstrijden de doorslag geeft. Niét het aantal gewonnen wedstrijd in de play-offs. Over het hele seizoen hebben wij veel meer gewonnen duels dan Stevoort.” 

Lambert Hilven, competitieverantwoordelijke bij de Limburgse volleybalbond, verdedigt zich. “Ik verwijs naar artikel 15 van het competitiereglement, dat door alle clubs werd goedgekeurd. Daarin staat duidelijk dat de stand na de play-offs het klassement bepaalt. Als twee ploegen op dat moment een gelijk aantal punten hebben, telt het aantal gewonnen wedstrijden. Ook dat staat in het reglement. Ik betreur dan ook deze discussie. Begrijp me niet verkeerd: ik heb begrip voor de ontgoocheling van Tongeren. Maar elke club kende op voorhand de formule van deze play-offs.” 

 Toch is de bond niet blind voor de verzuchtingen van de clubs. Er ligt een voorstel op tafel om de play-offs alweer af te voeren. Hilven: “Dat wordt op onze volgende algemene vergadering bekeken.”

Walbers kan er alvast niet om lachen: “Zo zijn wij de dupe van een systeem dat na één jaar afgevoerd wordt. Het lijkt wel alsof ze ons als proefkonijn aanzien.”

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws