Wegpiraat maakt het bont op E314: “Manoeuvre is levensgevaarlijk”

Er zijn beelden opgedoken van een wegpiraat die het gisteren wel heel bont maakte op de E314, ter hoogte van Genk. Een bijzonder roekeloze chauffeur duwt bij een inhaalmanoeuvre bijna een andere wagen in de vangrail en steekt vervolgens een vrachtwagen langs rechts, via een invoegstrook, voorbij. “Levensgevaarlijk”, zegt de man die de beelden maakte met zijn dashcam.

Koen SNOEKX

De beelden zijn afkomstig van een man uit Dilsen-Stokkem, die het waanzinnige manoeuvre kon vastleggen met een dashcam in zijn wagen. Het tafereel speelde zich dinsdag, om iets voor 19 uur, af op de E314 in de richting van Genk, ter hoogte van de afrit Park-Midden-Limburg. Op de beelden is te zien hoe de chauffeur van een wagen zich ergert aan de auto voor hem en hem vervolgens rechts voorbij steekt. Wanneer de wegpiraat daar een vrachtwagen voor zich krijgt, stuurt hij zijn wagen bruusk naar de linkerrijstrook. Bij dat manoeuvre duwt hij de wagen, die eerst voor hem reed, bijna in de vangrail. Wanneer de wegpiraat vervolgens ziet dat hij de vrachtwagen niet langs links kan voorbijsteken, geeft hij volle gas en rijdt hij de vrachtwagen langs rechts, via de oprit van Park-Midden-Limburg, voorbij.

Geen aanleiding

“Wat de wegpiraat bezield heeft om dit manoeuvre te doen, is mij niet duidelijk want voor zover ik het heb gezien, was daar geen rechtstreekse aanleiding voor”, zegt de chauffeur die de beelden met zijn dashcam maakte en achter de wegpiraat reed. “Blijkbaar ging het voor de chauffeur niet snel genoeg en vond hij het daarom nodig om andere chauffeurs in gevaar te brengen. Ik heb nog met mijn lichten geplimpt om de wegpiraat duidelijk te maken dat hij zich uiterst gevaarlijk gedroeg. Maar daar was hij duidelijk niet van onder de indruk, want daarna nog reed hij de vrachtwagen langs rechts voorbij.” De eigenaar van de dashcam hoopt dat de wegpiraat de beelden ziet. ”Hopelijk beseft hij dan wat voor een bijzonder gevaarlijk manoeuvre hij maakte en trekt hij hier lessen uit voor de toekomst.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer