© Margo Tilborghs

Traktatie voor passanten langs fietsostrade

Sp.a Essen trakteerde vanmiddag de fietsers op de fiets-o-strade aan de Vijvers in Wildert met een hapje en drankje. Daarmee staken ze de passanten een hart onder de riem.

Margo Tilborghs

Wie gebruik maakt van infrastructuur zoals de fietsostrade is een winnaar. Want fietsen is gezond en bovendien ook goed voor het milieu. En dus werden de fietsers vrijdagmiddag verwend. “We doen dit ook naar aanleiding van de goedkeuring van het wegtracé van het laatste stuk fiets-o-strade tussen de Paviljoenweg en de Kalmthoutsesteenweg”, zegt gemeenteraadslid Arno Aerden. “Voor ons is dit een klein feestje waard. Het ontbrekende stuk fietspad zal in het najaar worden aangelegd.”

‘Laat je horen’

De fietsers werden ook gewezen op de hoffelijkheid die zij voor elkaar moeten hebben bij het gebruik van de fietsostrade: rijd hoffelijk en heb respect voor andere fietspadgebruikers. Laat weten wanneer je er aan komt door gebruikt te maken van je fietsbel. De passanten kregen daarom allemaal een bordje waarop staat te lezen: ‘Laat je horen’”.

Trouwe fietsostradegebruikersNele (18), Tinne (17) en Marie-Lies (18) maken op weg naar school altijd gebruik van de fietsostrade. “We wonen in Kalmthout en rijden met de fiets richting College in Essen”, zeggen de vriendinnen. “We fietsen dan altijd langs de fietsostrade. Het is gemakkelijk en het rijdt vlotjes. Dat we nu getrakteerd worden als trouwe fiestostradegebruikers is fijn. Een opsteker voor iedereen die er gebruik van maakt.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER