Burgemeester Rob Mennes (links) en een aantal vrijwilligers maken de naam bekend.© rr

Voedselbos gedoopt tot Het Hof van Aerde en Eten

Schelle -

Het voedselbos naast volkstuin Aerdborg in de Tuinlei in Schelle gaat voortaan door het leven als Het Hof van Aerde en Eten. Vrijwilligers om de gemeenschapstuin mee vorm te geven en onderhouden, zijn nog steeds welkom.

Het autonoom gemeentebedrijf Fluctus kocht in 2021 naast volkstuin Aerdborg een terrein van 7000 vierkante meter aan om samen met de gemeente, provincie Antwerpen, Velt, Natuurpunt en een ploeg vrijwilligers het ecologisch gemeenschapsbos vorm te geven. Het project wordt ondersteund met Europese middelen.

Na drie jaar naderen de voorbereidende werken hun einde en kunnen de eerste vruchten van de noeste arbeid worden geplukt. Zo werden in september vorig jaar al de eerste druiven geoogst waarmee wijn wordt gemaakt.

Verder werden op het terrein een eetbare houtwal, een bloemenweide en kruidenperk aangelegd en werden meer dan 136 vruchthoudende bomen en struiken geplant.

Oogstfeest

Normaal was het de bedoeling tijdens een bloesemfeest een plechtig openingsmoment met de bekendmaking van de naam op te zetten. “Maar het bloesemfeest, gepland op 28 april, viel letterlijk in het water”, vertelt burgemeester Rob Mennes (CD&V). “We plannen daarom nu een groot oogstfeest in september.”

Wie graag wil meewerken in het voedselbos kan altijd een seintje geven via milieu@schelle.be.

(bar)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners