Babangida met Roda in UEFA cup© AFP

Oud-Ajacied Tijjani Babangida zwaargewond na auto-ongeluk, broer overleden

Oud-speler van Ajax en voormalig international van Nigeria Tijjani Babangida (50) zou zwaargewond zijn geraakt bij een auto-ongeluk. Dat melden media in het Afrikaanse land. Zijn broer en oud-speler van FC Volendam Ibrahim (47) zou het ongeluk niet hebben overleefd.

De Telegraaf

Het ongeluk zou gebeurd zijn op de snelweg van Kaduna naar Zaria. Wat er precies gebeurde, is onbekend. Volgens Nigeriaanse media verkeert Tijjani Babangida in kritieke, maar stabiele toestand. Ook zijn vrouw zat in de auto en is met verwondingen opgenomen in het ziekenhuis van Zaria.

Babangida begon zijn loopbaan in Nederland bij Roda JC in 1991. Ook kwam hij op huurbasis uit voor VVV-Venlo, waarna hij in 1996 de overstap maakte naar Ajax. Daar stond de buitenspeler, die tevens een huurperiode bij Vitesse kende, tot 2003 onder contract. De nu vijftigjarige won goud met Nigeria op de Olympische Spelen van 1996 en ging met de Super Eagles naar het WK van 1998.

Ibrahim Babangida

Zijn broer Ibrahim Babangida kwam tussen 1997 en 2002 uit voor FC Volendam. Hij won in 1993 het WK met Nigeria onder 17. Ibrahim is 47 jaar geworden.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer