Direct naar artikelinhoud
Wall street

Eén tweet van Kylie Jenner en de waarde van Snapchat keldert

Celebrity en model Kylie Jenner.Beeld Photo News

De aandelen van Snap, het moederbedrijf van Snapchat, zijn gekelderd. De koers op de Amerikaanse beurs daalde vandaag met ruim 6 procent, en verloor daarmee zo'n 1,3 miljard dollar (ongeveer 1 miljard euro). Allemaal door een enkele tweet van celebrity Kylie Jenner?

"Zijn er nog mensen die Snapchat niet meer openen? Of ben ik de enige?", twitterde de 19-jarige Jenner. Kort daarna nam de beurswaarde van Snap een flinke duik. De halfzus van Kim Kardashian heeft op Twitter en Instagram samen ruim 128,5 miljoen volgers, grotendeels in de doelgroep van Snapchat. 

Jenner heeft een enorme invloed op jonge gebruikers van Snapchat. Dat haar tweet een impact heeft klinkt waarschijnlijk, maar het gaat te ver om de koersdaling volledig aan de 19-jarige te wijten.

Twitter bericht wordt geladen...

Ontwerp

Gisteren werd bekend dat Snap-topman Evan Spiegel ruim 636 miljoen dollar uitbetaald zou krijgen als gevolg van de beursgang van het bedrijf. Terwijl vorige week Snapchat nog negatief in het nieuws kwam. De app kreeg een nieuwe look, die door veel gebruikers niet gesmaakt wordt. 

Een online petitie dat Snap oproept om terug te keren naar het oorspronkelijke design, werd intussen 1,2 miljoen keer ondertekend. Volgens Mashable is onder meer de kritiek op de nieuwe look, de Amerikaanse beurs niet ontgaan

Er is nog hoop voor Snapchat, want Kylie kwam later op haar tweet terug. Ze heeft nog steeds warme gevoelens voor de app, zegt ze. "Mijn eerste liefde."