donderdag 26 april 2018 - Bree
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Voor de verkoop van de pastorie in Opitter is het wachten op een handtekening van de kerkfabriek. pabr

GEMEENTERAAD

Bree

Pierre Geuzens krijgt postuum de titel van ereschepen

Meerderheid: BROS (6), CD&V (6), onafh. (1)

Oppositie: Verjonging (10), Vlaams Belang-Leefbaar Bree (2)
BEGIN: 19.30 uur
EINDE: 21 uur

Ereschepen: Met unanimiteit van stemmen werd postuum de titel van ereschepen toegekend aan Pierre Geuzens, die twee jaar geleden op 63-jarige leeftijd overleed. Hij was schepen van 2002 tot 2012 en raadslid voor Verjonging in de huidige legislatuur. “We missen Pierre met zijn grote dossierkennis, uitgesproken menselijke aanpak en empathische ingesteldheid nog elke dag”, aldus Bart Vanderhoydonk, die namens zijn fractie bloemen overhandigde aan de echtgenote van Pierre.

Genatteweg: De raad besliste om een deel van de buurtweg Genatteweg in Gerdingen af te schaffen. Liesbeth Van der Auwera (CD&V): “Hier voorzien we wegeninfrastructuur en parkeergelegenheid om er een winkelgeheel met 24 appartementen, tien winkels en een afhaalrestaurant te realiseren.” Lien Ceyssens (Verjonging): “Onze fractie keurt dit punt niet goed omdat we vinden dat de realisatie van een winkelzone op deze locatie ons handelscentrum te veel concurrentie aandoet.”

Vrijdagmarkt: “Na de wekelijkse vrijdagmarkt duurt het vrij lang voordat men de straten gepoetst heeft en het centrum terug open gaat voor automobilisten”, aldus Ronny Savelkoul (Verjonging). “Kan dit niet sneller?” Schepen van Markten Rudi Cober (BROS): “We hebben maar één borstelwagen, bovendien moet ons personeel veilig en grondig kunnen werken. Het is nu al een hele klus om om 14 uur klaar te zijn.”

Opitter: “Hoe zit het met de verkoop van een aantal openbare gebouwen in Opitter?”, vroeg Jos Drykoningen (VB-LB). Van der Auwera: “Voor de verkoop van de oude pastorie wachten we nog op de handtekening van de kerkfabriek. Wat de verkoop van Pollismolen betreft: hier wachten we de evolutie van het ruimtelijk structuurplan rond de voetbalterreinen langs de Zandbergstraat af.” (pabr)

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws