Laadbedrijf Fastned meldt stap richting winstgevendheid

Nieuws
De uitbater van snellaadstations voor elektrische auto’s Fastned heeft vorig jaar een stap richting winstgevendheid gezet. Voor de aftrek van onder andere rentes, belastingen en afschrijvingen boekte het bedrijf een positief resultaat.
anp
donderdag 28 maart 2024 om 08:10
Afbeelding
beeld anp

Na de oprichting van Fastned in 2012 ging veel aandacht uit naar de uitbreiding van het aantal snellaadstations. De forse investeringen daarin gingen ten koste van het nettoresultaat. Maar vorig jaar was het bedrijfsresultaat voor het eerst positief, met een plus van 4,6 miljoen euro. Fastned drong het nettoverlies ook terug, van 22 miljoen euro in 2022 tot 19,3 miljoen euro vorig jaar.

Die resultaten dankt Fastned aan zijn snelle groei. Het bedrijf leverde vorig jaar bijna twee keer zoveel stroom voor stekkerauto’s als een jaar eerder. De omzet steeg met 68 procent.

Fastned verkocht via 297 laadstations in acht Europese landen elektriciteit. Dat waren er 55 meer dan een jaar eerder. Het Amsterdamse bedrijf heeft ook rechten om nog eens op 432 locaties laadstations uit te gaan baten.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Demonstranten XR blokkeren A10 in Amsterdam

Demonstranten van Extinction Rebellion (XR) zijn zaterdag iets na 12.00 uur de A10 ter hoogte van het voormalige ING-kantoor in Amsterdam opgelopen. De politie probeerde de blokkade tevergeefs tegen te houden.

Afbeelding

Hotelgast bijt en slaat agenten in Goes

Een 42-jarige man uit Kloetinge is aangehouden na het mishandelen van een paar agenten in Goes. De man meldde zich vrijdagmiddag bij een hotel aan de Grote Markt in Goes en zei dat hij er een kamer had geboekt. Hij kon zich echter niet legitimeren en werd gevraagd te vertrekken.

Afbeelding

Slagerijmedewerkers gaan woensdag mogelijk staken, waarschuwt FNV

Medewerkers van slagerijen in een deel van Nederland leggen woensdag mogelijk hun werk neer, meldt FNV. De vakbond en werkgevers zijn het niet eens over onder meer een loonsverhoging voor een nieuwe cao.

Afbeelding

Pro-Palestijnse activisten blokkeren weg in Amsterdam

Zo'n dertig actievoerders blokkeren zaterdag de Piet Heinkade in Amsterdam. Ze zitten op de grond op de weg met Palestijnse vlaggen en roepen leuzen tegen de oorlog en tegen koning Willem-Alexander.

Afbeelding

Willem-Alexander, Máxima en prinsessen aangekomen in Emmen

Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en hun dochters Amalia, Alexia en Ariane zijn zaterdagochtend aangekomen in Emmen. Daar werden ze ontvangen door burgemeester Eric van Oosterhout en Jetta Klijnsma, de commissaris van de Koning in Drenthe.

Afbeelding

Grote zoekactie naar vermiste 6-jarige in Duitsland vruchteloos

Een grootschalige zoektocht in het noorden van Duitsland naar de vermiste 6-jarige Arian heeft na vijf dagen nog niets opgeleverd. Een nieuwe strategie, waarbij tweehonderd militairen zo geruisloos mogelijk naar het kind zochten, heeft ook niet geholpen.