Invaller Bamona trapte Patro naar de eindronde.© Bart Borgerhoff

VIDEO. Ontlading bij Patro! Bamona schiet Maaslanders in slot naar stuntzege en eindronde

Maasmechelen -

Patro heeft mission impossible tot een goed einde gebracht. Met de winning goal zeven minuten voor tijd bij Beerschot loodste invaller Bamona de Maaslanders naar de play-offs om promotie. De thuisploeg mocht na afloop de kampioenenceremonie inzetten, terwijl Patro een nieuw historisch moment aan de clubgeschiedenis toevoegde.

Jos Miscoria

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Beerschot was vast van plan er alles aan te doen om de 12.000 fans op een uitverkocht Kiel een memorabele galamatch te bezorgen. De kampioen nam de wedstrijd meteen in handen, maar dat bood nog geen garantie om het Patro-blok uit evenwicht te brengen. Trainer Stijn Stijnen had met Iron Yassin Gueroui immers voor extra stabiliteit gezorgd in zijn basiselftal waar winger Bamona naar de bank verhuisde.

© Bart Borgerhoff

Mexican wave

Beerschot kon niet meteen doelgevaar afdwingen. Het was bezoeker Peeters die op het kwartier met een eerste lobschot richting doel uitpakte, maar de bal vloog over. Even later probeerden voor de thuisploeg Weymans en Verlinden het vanop de rand van de zestien, maar ook hun vizier stond niet scherp. Het was weer Peeters die met een laag schot doelman Matijas een eerste keer aan het werk zette. De Beerschot-fans kregen op het halfuur in de gaten dat een doelpunt nog niet voor meteen zou zijn en zetten dan maar een driedubbele Mexican wave in op weg naar een 0-0-ruststand.

© Bart Borgerhoff

Nu tegen Deinze

Op dat moment stond Club Luik al 2-0 voor tegen Jong Genk, waardoor Patro na rust absoluut op zoek moest naar de winning goal om een eindrondeticket te veroveren. Maar het was Beerschot dat feller kwam opzetten. De eerste uitbraak van Patro leverde via een schot van Noubissi een hoekschop op. Even later kopte Corstjens de bal ei zo na in doel bij een vrijschop van Kis. De Maaslandse hoop groeide. Noubissi kopte op corner van Van Eenoo over. Beerschot bleef ondertussen oogstrelend combineren, maar doelman Heekeren aan het werk zetten lukte niet op twee schoten van Nzita en Sanusi na. Patro bleef dreigen, maar toen Sigurdarson twee kopballen op rij van de lijn zag geweerd, leek het niet te mogen zijn. Tot Dansoko plots een schietkans kreeg. Matijas redde, maar Bamona duwde in de rebound binnen: 0-1 en Patro naar de eindronde. Daarin nemen de Maaslanders het op tegen Deinze.

© Bart Borgerhoff

BEERSCHOT: Matijas- Konstantopoulos, Matthys (86‘ Alhassan), Tshimanga- Weymans, Sanusi, Cagro (68’ Huiberts), Nzita- Reyners (68‘ Keita), Wright-Phillips, Verlinden (80’ Michez).

PATRO: Heekeren- Dijkhuizen, Renson, Corstjens, Kis- Gueroui, Pietermaat- Van Eenoo (69‘ Bamona), Peeters (86’ Pierrot), Dansoko- Noubissi (69‘ Sigurdarson).

DOELPUNTEN: 83‘ Bamona 0-1.

GELE KAARTEN: 59‘ Gueroui, 71’ Pietermaat, 75‘ Nzita.

RODE KAARTEN:

SCHEIDSRECHTER: Put.

TOESCHOUWERS: 12.000

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer