Hond Nico springt meters ver na elektrische schok, Eandis start onderzoek

© jhp

© jhp

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Baasje Steve Schifano (41) schrok geen klein beetje toen zijn Mechelse scheper tijdens een wandeling in de Beemden plots een zware elektrische schok kreeg. Hij waarschuwt nu andere wandelaars. Eandis onderzoekt de verlichtingspalen.

Joris Herpol

“Mijn Mechelse scheper Nico sprong door de hevige schok afgelopen weekend plots enkele meters opzij”, zegt Steve Schifanon uit Londerzeel. “Ik ga met Nico regelmatig wandelen, want die heeft dat nodig. In de Beemden stapten we zoals altijd gewoon aan het gras. Nico kwam licht aan de verlichtingspaal - hij plaste er niet op - maar kreeg toch een hevige schok.”

Gelukkig gaat het om een uit de kluiten gewassen scheper van 40 kilogram. Schifano: “Hij had net dezelfde reactie toen hij een paar maanden geleden eens tegen een elektriciteitsdraad van een paardenweide kwam. Ik sluit uit dat hij door een dier of zo opgeschrokken zou zijn. Hij heeft een bijzondere reukzin en zou zoiets ruiken en zeker niet schrikken. Daarvoor was zijn reactie te hevig. Ik ben ook achteraf gaan kijken of er geen distels of iets anders staan, maar dat is niet het geval.”Gelukkig is Nico niet gewond. “Hij kan tegen een stoot. Hij was al eens aangereden door een wagen, maar bleef ongedeerd. Ik ben ook de enige die met hem kan wandelen, zoveel kracht heeft hij.”

Waarschuwen

Schifano vreest dat er een probleem is aan de verlichtingspaal 3721 in de Beemden. “Ik heb het meteen op de Facebookpagina ‘Ge zet van Lonnersiel as’ geplaatst en wil mensen met kinderen en hondeneigenaars waarschuwen om daar uit te kijken. Ik heb ook Eandis verwittigd.”

De nutsmaatschappij liet er geen gras over groeien. Gisteren waren twee ploegen metingen aan het uitvoeren aan de bewuste verlichtingspaal in de Beemden. “Elke klacht wordt serieus genomen”, zegt een medewerker. “We hebben er zondag al metingen uitgevoerd. We konden nog niets vaststellen. Maar uiteraard nemen we geen enkel risico.”

Gescheiden net

Het elektriciteitsnet is gescheiden van het net van de verlichtingspalen. “Dat laatste kan ook apart worden uitgeschakeld. Op dat vlak nemen we geen risico. Er is volgens de eerste vaststellingen geen onmiddellijk gevaar , maar we blijven alles verder uitsluiten met metingen tot we helemaal zeker zijn.”

Eandis zal ook pas het verlichtingsnet op die plaats activeren als de elektrische installatie van het verlichtingsnet helemaal is nagekeken en/of eventueel hersteld is. En Nico? Steve: “Die wandelt nu aan de andere kant van de straat. Niet in buurt van verlichtingspaal 3721”, besluit het hondenbaasje.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen