Gewonden en dode soldaat na explosies kort voor opening stembureaus in Nigeria

© REUTERS

Kort voor het opengaan van de stembureaus voor de parlements- en presidentsverkiezingen in Nigeria zijn zaterdagochtend minstens dertien explosies gehoord in de stad Maiduguri. Volgens een veiligheidsbron zou er een soldaat zijn omgekomen en een twintigtal mensen gewond zijn geraakt.

“We hebben informatie ontvangen waarin de mortierexplosies op verschillende plaatsen in de stad bevestigd werden, waarvan er één werd afgevuurd op de zevende divisie van het leger”, aldus de bron. “Eén soldaat werd gedood en twintig verwond.”

“De terroristen van Boko Haram hebben geprobeerd om de stad binnen te komen, maar ze werden tegengehouden”, zei een lid van een militie die de opstandelingen samen met het leger bestrijdt. “Tijdens hun vlucht hebben ze raketten in de stad afgevuurd”, verklaarde de bron aan het Franse persagentschap AFP.

De lokale politie ontkent dat het gaat om een aanval. “De aanvallen waren niet gericht op burgers en de schoten werden uitgevoerd om veiligheidsredenen”, zei politiebaas Damian Chukwu in een verklaring. “Ik roep alle kiezers op om naar de stembureaus te trekken en massaal te gaan stemmen op de kandidaat van hun keuze”, voegde hij eraan toe.

De stembureaus gingen zaterdagochtend open, nadat de verkiezingen een week waren uitgesteld omwille van logistieke redenen en bezorgdheden over de veiligheid. De meeste aandacht gaat naar de race tussen zittend president Muhammadu Buhari en zijn uitdager Atiku Abubakar.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen