Kobe Pauwels.© RR

Kobe Pauwels uitgekozen om voor D’Ieteren te rijden in Carrera Cup

Kobe Pauwels en Benjamin Paque gaan komend seizoen racen voor D’Ieteren Luxury Performance, het nieuwe team van de invoerder van (onder meer) Porsche. Ze komen uit in de Carrera Cup Benelux.

Marc Cornelissen

Dat Heppenaar Kobe Pauwels (19) de Porsche Carrera Cup Benelux gaat rijden met NGT was al een tijdje geweten. Nu maakt D’Ieteren - de officiële invoerder van o.a. VW, Audi, Skoda en Porsche - bekend dat het zijn naam aan het team van Marc Maton en Lionel Hansen verbindt. Het heeft daarvoor twee piloten aangetrokken. De Franstalige Benjamin Paque werd vorig jaar beste rookie in het Franse kampioenschap en moet nu voluit voor de Beneluxtitel gaat. De Vlaming Kobe Pauwels, die al Europees kampioen rallycross werd en vorig jaar schitterde in de Europese TCR, moet vooral die bij de rookies ambiëren.

Benjamin Paque en Kobe Pauwels.© RR

Het Beneluxkampioenschap start in het weekend van 11 mei in Francorchamps, in het voorprogramma van het WK Uithouding (WEC). Pauwels rijdt ter voorbereiding komend weekend al een wedstrijd om het Franse kampioenschap op het circuit van Paul Ricard.

“De Porsche Carrera Cup Benelux met NGT Racing en dan zo’n solide samenwerking met D’Ieteren Luxury Performance… Deze competitie wordt mijn grootste uitdaging dit seizoen”, bevestigt Pauwels. “Na de eerste testdagen met de auto voelde ik me meteen zeer goed. Het doel is om de rookietitel te winnen, maar ik besef dat de concurrentie zeer sterk zal zijn. NGT heeft in het recente verleden laten zien dat het een van de benchmarks in de Porsche Carrera Cup Benelux is, en aangezien ik het erg goed kan vinden met Benjamin, heb ik er alle vertrouwen in.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer