© STEFAAN BEEL

Eerste lentekist Hoogstraatse aardbeien levert duizenden euro’s op

In Hoogstraten is vandaag/woensdag, op de eerste lenteochtend, traditioneel de eerste kist met aardbeien geveild. Koper Spar Colruyt Group had 4.000 euro veil. De coöperatieve veiling verdubbelde dat bedrag voor het goede doel.

Hoewel aardbeien tegenwoordig zowat het hele jaar door worden geteeld, houdt de dit jaar 85-jarige veiling vast aan de traditie om bij de start van de lente de ‘eerste’ kist aardbeien te veilen voor het goede doel.

Dit jaar was de koper Spar Colruyt Group, dat 500 euro veil had per bakje aardbeien, waarvan er acht in een houten kistje zitten. De opbrengst van 4.000 euro wordt door de coöperatieve veiling verdubbeld, waardoor uiteindelijk een cheque van 8.000 euro werd overhandigd aan Stichting Tegen Kanker.

“Dat doel is ons zeer genegen, want in onze omgeving worden we jammer genoeg allemaal wel geconfronteerd met deze vreselijke ziekte. We zijn trots de stichting te kunnen ondersteunen om de ziekte onder controle te proberen krijgen”, zegt sales- en marketingmanager Jan Engelen.

Coöperatie Hoogstraten, vroeger Veiling Hoogstraten, is vooral gekend voor de verkoop van aardbeien, tomaten en paprika’s. Zo’n 220 telers produceerden vorig jaar meer dan 150.000 ton groenten en fruit, goed voor een recordproductomzet van 236,03 miljoen euro en een zakencijfer van 290,70 miljoen euro. De teelt van aardbeien en tomaten zat in de lift. De paprika’s presteerden minder.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER