Eerste werkbezoek sinds kankerdiagnose brengt koning Charles naar … kankerbehandelingscentrum

Koning Charles nam de tijd om te spreken met patiënten in het behandelcentrum.© AFP

De Britse koning Charles (75) heeft dinsdag zijn officiële activiteiten hervat, na drie maanden afwezigheid sinds hij de diagnose kanker kreeg. De 75-jarige vorst koos niet toevallig het University College Hospital Macmillan Cancer Centre in Londen uit, een kankerbehandelingscentrum, voor zijn eerste werkbezoek.

mts
Bron: BELGA

Charles en koningin Camilla ontmoetten in het centrum patiënten die tegen kanker vechten en hun families. Het koningspaar kreeg er ook een korte rondleiding. Met het bezoek wilde de koning benadrukken hoe belangrijk het is om kanker in een vroeg stadium op te merken, waardoor de kans op een succesvolle behandeling groter is. 

Na afloop kregen koning Charles en koningin Camilla bloemen van een groep kinderen die hen buiten bij de uitgang stond op te wachten. Op beelden was te zien hoe Charles opgewekt en lachend zwaaide naar de aanwezigen. 

De behandeling van Charles tegen kanker gaat intussen onverminderd verder. Volgens Buckingham Palace zijn Charles’ artsen “zeer blij met de tot nu toe geboekte vooruitgang en blijven ze optimistisch dat zijn herstel zal doorgaan”. De 75-jarige vorst zet intussen zijn publieke activiteiten verder, maar die worden “zorgvuldig afgewogen” in nauw overleg met zijn artsen. In juni ontvangen Charles en Camilla sowieso al de Japanse keizer en keizerin voor een staatsbezoek.

Negen maanden na zijn kroning in mei 2023 kondigde Buckingham Palace begin februari aan dat Charles III aan kanker leed, die ontdekt was na een prostaatoperatie in januari. De aard en het stadium van de ziekte werden nooit gespecificeerd. Charles schortte daarop zijn officiële activiteiten op, maar werkte binnenskamers wel door.

© AP

© AP

© AP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen