© Liesje Reyskens

SJIEK. Vijf leopardfans over hun favoriete print: “Pittig en chic”

Luipaardprint zit weer in de lift. Vijf leopardfans vertellen waarom zij al jaren zweren bij dé print van het moment.

Elspeth Jenkins

Isabel Ferreira De Sousa (41): hogeschooldocente Engels, woont in Maastricht

Zonnehoed

“In totaal heb ik vier stuks in luipaardprint in mijn kast: een winterjas van Scotch & Soda, een zijden camisole van Cavalli, mijn zonnehoed van Becksöndergaard Copenhagen en deze wijde broek. Het is een vintage exemplaar dat ik enkele maanden geleden op de kop heb getikt in een winkel in Amsterdam.”

Statement

“Luipaardprint is een mooi statement, het heeft tegelijk iets pittigs en ook chic. Ik draag de print sinds twee jaar, toen zag je er nog niemand mee rondlopen. Voorlopig staat er niets meer op mijn verlanglijstje, ik vind het goed zo. Een bepaalde print moet speciaal blijven, geen overkill.”

Stijlicoon

“Mijn moeder is mijn grootste stijlicoon. Zij is een prachtige vrouw met gevoel voor stijl, zelfs op haar 76ste. Verder word ik geïnspireerd door mensen met een eigen stijl - ongeacht hun leeftijd - mensen die creatief en vernieuwend zijn en niet altijd op safe spelen. Dat zie ik vaak terug in mijn vriendinnen- en kennissenkring. Het moet van vanbinnen komen en niet enkel een mooi plaatje zijn.”

Voor alle leeftijden?

“Dat vind ik wel. Het hangt ervan af wat voor kledingstuk het is en hoe het gedragen wordt. Luipaardprint kan ook heel subtiel zijn, zoals bijvoorbeeld in een mooi accessoire.”

Sofie Marie Gielen (20): studente office management aan de Thomas More hogeschool, woont in Ham

Haalt inspiratie uit:

“Ik moet toegeven: ik ben verslaafd aan Instagram. Social media is zeker een middel om inspiratie uit te halen. Tijdens het weekend vind je me ook in de winkelstraten van Hasselt, Antwerpen, Rotterdam of Eindhoven. Ik ben altijd en overal op zoek naar items die passen bij mijn kleurrijke stijl.”

Koopje

“In totaal heb ik een tiental stuks in luipaardprint in mijn garderobe. Ik ben fan van gekleurde exemplaren, zoals de broek die ik vandaag draag. Het is er ééntje van Topshop, die ik online besteld heb. De broek sprak mij meteen aan omdat geel nu in de mode is. De broek was een verrassing tussen de sale items, mijn guilty pleasure. Ik draag er mijn Kenzo x H&M shirt bij, er staat een tijger op, dat leek mij wel een leuke verwijzing naar de broek.”

Haat-liefde

“Het is niet altijd makkelijk om goed weg te komen met een luipaardprint. Vandaar mijn haat-liefderelatie met de print. Je kan het dragen op bijna elke leeftijd, mits je het goed combineert natuurlijk. Leopard kan er snel goedkoop uitzien en dat wil ik liefst vermijden.”

Lies Gaethofs (30): grafisch vormgeefster, uit Hasselt

Optelsom

“Ik heb zo’n 18 stuks in luipaardprint, waaronder vier jassen en een fitnesslegging. En dan heb ik mijn ondergoed nog niet meegeteld. Vandaag heb ik mijn leopard winterjas aan. Ik kocht hem bij Zara, tijdens de wintersolden van 2016. Hij was toen al een paar keer op Instagram voorbijgekomen en ik moet hem gewoon hebben. Er hing nog één exemplaar in de winkel, en dat was een XS. Laten we zeggen dat het dus niet té koud mag worden, want hij gaat niet dicht als ik er een trui onder draag.”

Fan van

“Als ik zou moeten kiezen tussen hetzelfde item in zwart of in luipaardprint, dan zal ik altijd voor de print kiezen. Terwijl het voor mij aanvoelt als een basic, geeft luipaard toch ook meteen extra cachet aan een outfit. Mijn eerste mantel in deze print kocht ik in 2011, ik voelde mij toen best wel bekeken. Maar dat heeft me niet tegengehouden om nog drie exemplaren in huis te halen.

Stijliconen

“Punkicoon Debbie Harry van Blondie is een voorbeeld, maar ik heb zeker ook een zwak voor klassieke schoon-heden als Audrey Hepburn en Brigitte Bardot.”

Cécile Weyden (47): grafisch styliste bij DbyC, uit Zutendaal

Luipaardstoel

“Vandaag ben ik all the way gegaan: kleedje én jas in luipaardprint. Je kan gerust zeggen dat ik een superfan ben. Mijn favoriete accessoire is deze luipaardstoel. Alle prints bij elkaar vind ik een zaligheid. De winterjas heb ik gekocht bij Couture Maessen in Genk, het kleedje was een tussendoortje van bij Chica’s in Barendrecht.”

Verliefd op...

“Ik ben smoorverliefd op dit paar schoenen met studs van Valentino... Ze passen perfect bij luipaardprint natuurlijk. Wat dacht je?”

Op mijn verlanglijstje

“Ik durf tegenwoordig bijna niet meer om mij heen te kijken, want luipaardprint is overal. Zowel on - als offline. Geloof mij, mijn verlanglijstje is lang.”

Panter

“Ik denk soms dat mijn eerste woordje panter moet geweest zijn. Ik zou het eens aan mijn moeder moeten vragen.” (lacht)

Ervaren shopper

“Ik ben een echte shopper, maar een heel gerichte. Elk seizoen koop ik een aantal duurdere stuks, die ik dan voor een lange periode draag. Trenditems koop ik vaak online.”

Liesbeth Verlinden (39): personal shopper en styliste, woont in Paal

Showroom

“Ik heb zeven stuks in mijn kast hangen. Vandaag heb ik gekozen voor deze jas omdat hij simpelweg bij alles past. De snit is vlot en geeft net dat ietsje meer aan mijn outfit. Hij is van By Malene Birger, gekocht in de showroom in Kopenhagen tijdens het aankopen voor een boetiek. Het was liefde op het eerste gezicht. Ondertussen duurt die liefde toch al vijf jaar.”

Multifunctioneel

“De manier waarop je de print kan blijven combineren is gewoonweg oneindig. Je kan ermee van de ene stijl in de andere overgaan: van boho tot jeansmix...”

Showtime

“Dankzij mijn job krijg ik de kans om de internationale modebeurzen te bezoeken. Ik hou wel van de casual cool streetstyle van de Deense dames. Hun stijl is momenteel dé hit op social media. Vooral Pernille Teisbaek springt er voor mij uit. Maar Tiany Kiriloff vind ik ook top.”

Je moet durven

“Ik merk dat dames steeds meer en meer naar luipaardprint durven te grijpen. Het zit nu al lang genoeg in het modebeeld zodat mijn klanten eraan gewend zijn. Momenteel is er een enorm aanbod in de winkels en het komt er puur op aan om de print juist en stijlvol te combineren...”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer