Carl Geeraerts lijsttrekker N-VA Polder.© Erik Vandewalle

Districtsburgemeester Carl Geeraerts (N-VA) gaat met volle goesting voor derde termijn in polderdistrict

Berendrecht/Zandvliet/Lillo -

Districtsburgemeester Carl Geeraerts wordt opnieuw lijsttrekker van de afdeling N-VA Polder.

Erik Vandewalle

Het is de tweede keer dat Geeraerts de N-VA-lijst in het Antwerpse polderdistrict aanvoert. Toen hij opkwam in 2012 was hij immers geen lijsttrekker. “Twaalf jaar geleden besloot ik om mee te doen aan de verkiezingen. N-VA Polder behaalde een klinkende overwinning en door omstandigheden werd ik districtsburgemeester.”

Carl Geeraerts blikt terug op wat de voorbije jaren is gerealiseerd: “Ik denk aan het vrijetijdscentrum De Schelde, de steun voor de infrastructuur van plaatselijke jeugdbewegingen zoals Chiro en VVKS en ook het lang gevraagde kunstgrasveld voor Berendrecht Sport werd aangelegd. Samen met nieuwe tennisterreinen, padelvelden en de sporthal vormen ze een sportcluster,” aldus Carl Geeraerts. Ook heel wat straten en pleinen kregen een make-over.

Schaatspiste

De lijsttrekker kijkt met enige fierheid naar de schaatsbaan tijdens de kerstperiode. “Die werd in het begin weggelachen, maar is ondertussen een vaste waarde tijdens de winterwonderweken, die we uitbreiden van vier naar vijf weken.”

Toch was niet alles rozengeur en maneschijn. Door corona heeft de N-VA-ploeg niet alles kunnen realiseren. De budgetten kwamen onder druk door de prijsverhogingen, maar toch kreeg het district het budget op orde. “En dat is belangrijk om de toekomst te verzekeren en ons district de nodige ruimte te geven om verder te bouwen aan een aangename omgeving om in te leven,” vindt Geeraerts.

Vijfde schepen

Toch zijn er nog uitdagingen voor de nieuwe legislatuur, weet Geeraerts. “Ons district moet bereikbaar blijven, ook binnen het Routeplan 2030 met het Haventracé. Verder blijft de geluidsoverlast van de A12 een heikel punt. We verzetten ons tegen hoogbouw en bij nieuwbouw dient voldoende parkeerplaats te worden voorzien zonder het openbaar domein hiervoor aan te spreken. Op het vlak van sociale woningen is hier het maximum bereikt.”

Tot slot kijkt de districtsburgemeester naar de plannen om het aantal leden van de districtscolleges uit te breiden. “Als de bevoegdheden worden uitgebreid naar de districten is het wenselijk om nog een vijfde schepen te krijgen, belangrijker is dat de dotatie verhoogt voor elk district, anders komen we in de toekomst in de problemen”, besluit Carl Geeraerts.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners