Menen vierde vrijdag een laatste feestje in Rekkem na het binnenhalen van Europees volleybal voor volgend seizoen.© Bart Vandenbroucke

VOLLEYBAL LOTTO VOLLEY LEAGUE - CHALLENGE TICKET QUALIFICATION: DECOSPAN MENEN - BORGWORM 3-1

Decospan Menen verovert na wisselvallig seizoen toch Europees ticket: “Mooi afscheid van Rekkem”

Menen -

Dankzij een 3-1-overwinning tegen Borgworm in de allerlaatste wedstrijd van het seizoen pakte Decospan Menen vrijdagavond het beoogde Europese ticket voor volgend seizoen in de CEV Challenge Cup.

Ivan D'Hoop

“Een mooi afscheid van de Ter Steenlandt-sporthal in Rekkem, waar we omwille van verbouwingswerken aan de Vaubanzaal in Menen onderdak vonden, en van een toch te wisselvallig seizoen”, vond assistent-trainer Jelle Sinnesael. “De eindevaluatie is wel positief, want de doelstellingen - bekerfinale, play-offs en een Europees ticket voor volgend seizoen - werden bereikt. De manier waarop was echter niet altijd even bevredigend. We hadden een vrij jonge kern met veel mogelijkheden, maar het gebrek aan constante en stabiliteit kregen we nooit opgelost. Individuele evaluaties blijven binnen de kleedkamer en volleybal is vooral een ploegsport, maar voor één speler wil ik een uitzondering maken. Gilles Vandecaveye was zonder meer dé speler die de ploeg dit seizoen heeft rechtgehouden. Dat bewees hij vrijdag nogmaals tegen Borgworm.”

Gilles Vandecaveye toonde ook vrijdag tegen Borgworm waarom hij terecht ‘man van het seizoen’ mag genoemd worden.© Bart Vandenbroucke

Ook volgend seizoen blijft Sinnesael assistent-trainer bij Menen. Niet meer bij Frank Depestele, die na vijf jaar Decospan hoofdtrainer wordt bij Lindemans Aalst. Sinnesael mag volgend seizoen zijn ex-ploegmaat Julien Lemay assisteren. “Ook die samenwerking zie ik helemaal zitten. Julien en ik kennen elkaar uiteraard al langer en heel goed. Hij kent de club ook door en door. Hij is een aimabele gast en een volleybalkenner die dit seizoen nog als trainer-coach Balti Kortrijk Spurs mee aan de titel hielp in Nationale 2B.”

Spelerskern bijna rond

“We zijn ook bijna helemaal rond met de nieuwe kern voor volgend seizoen”, vervolgde Sinnesael. “Met de Fin Akseli Lankinen, terug bij Menen na twee jaar weggeweest, haalden we al een topspelverdeler binnen. Ook Anshel Ver Eecke keert terug, nu als libero, na twee jaar Gent. Met een nieuwe middenman, receptie-hoekspeler en opposite zijn we zo goed als rond. Nu kan ik nog geen namen noemen, maar die volgen de komende dagen of week. Ook volgend seizoen zal Menen er staan als (sub)topper in de Lotto Volley League.”

Hoofdaanvaller Eliot De Vleeschhauwer, middenmannen Arno Van de Velde en Jasper Verhamme, receptie-hoekspelers Gilles Vandecaveye en Mathieu Vanneste, libero Yentl Bille en spelverdeler Thiemen Ocket zijn de zeven blijvers bij Decospan. Opposites Anes Perezic en Basil Dermaux (Knack Roeselare), middenman Stipe Peric, libero Lowie Stuer (Caruur Gent) en spelverdeler Seppe Van Hoyweghen (Knack Roeselare) vertrekken. Receptie-hoekspeler Marin Dukic had al eerder zijn biezen gepakt naar het Italiaanse Cuneo.

Jelle Sinnesael met Frank Depestele, zijn oude baas, en Julien Lemay, volgend seizoen zijn nieuwe baas.© Bart Vandenbroucke

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer